avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari pentru cultura agricola
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari pentru cultura agricola

Exista o lege sau hotarare de guvern ce te obliga sa inchei contractul de asigurare(polita de asigurare) a culturilor de toamna pana pe data de 15 decembrie si culturile de primavara pana pe data de 31 mai?Stiam ca exista Legea nr.381/2002-legea privin acordarea despagubirilor in caz de calamitate(termenele de 15 si 31 erau mentionate in normele de aplicare a legii,dar nu stiu daca acesta lege mai esta in VIGOARE?As vrea sa nu ma grabesc sa inchei polita de asigurare,as vrea incepand cu anul viitor sa o fac.
O alta nedumerire, o am cu privire la plata primelor de asigurare de la APIA(cei 50% din valoarea politei).Nu stiu daca exista si aici o reglementare privind termenul pana la cand am voie sa inchei polita de asigurare.Ex.in luna martie se depune cererea la Apia pentru culturile de toamna,pot sa depun polita incheiata in luna ianuarie sau februarie?stiam ca conditia pentru Apia era sa fie plata integral a plitei in momentul cand o depunei......dar cu legile din tara asta ..nu mai inteleg nimic..
Sper sa ma luminati si pe mine in privinata asta, va multumesc pentru raspuns

Ultima modificare: Miercuri, 10 Decembrie 2014
mijue, utilizator
Cel mai recent răspuns: Istvan Mihaly , Consultant asigurari 09:34, 18 Decembrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-as sfatui sa contactati un broker specializat in asigurari agricole.
Puteti incerca la Agricover:
[ link extern ]
Stiu ca ei fac si consiliere completa pentru clienti si sunt mult mai in masura sa va raspunda.
Multa bafta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta credit ipotecar mariosidana mariosidana În anul 2007 am cumpărat prin credit imobiliar un apartament în valoare de 191.000 RON, pentru care am împrumutat de la Reiffaisen Bank suma de 150.000 ... (vezi toată discuția)
Asigurari apia mijue mijue Anul acesta a fost valabila Hotararea nr.756/2010-pt.aprobarea normelor metodologice referitorare la modul de acordare [b]a ajutorul de stat in agricultura ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)