avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributie sanatate pt PFA care e si angajat
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributie sanatate pt PFA care e si angajat

Am un PFA traducator inca de anul trecut timp in care nu am fost angajata si am achitat integral atat impozitul pe venit cat si cel la sanatate insa din octombrie anul acesta m-am angajat cu carte de munca iar PFA -ul este inca activ. Am fost la finante sa achit ultima transa pe anul acesta si mi s-a spus ca atata timp cat sunt angajata va trebui sa achit doar impozitul pe venit fara contributia la sanatate sau pensie deoarece le plateste angajatorul. Asa este, mai este nevoie sa platesc eu sau imi plateste angajatorul si pensia si sanatatea?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:59, 12 Decembrie 2014
Doar cas-ul nu il veti mai plati pe pfa daca incheiati in alta parte un contract de munca valabil. Pentru asta in ziua in care intra in aplicare acel contract de munca, trebuie sa depuneti D601 pentru a va scoate din evidenta ca platitor la contributie la pensie pentru pfa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata contributi la pensie pentru pfa Ramona24 Ramona24 Daca PFA -ul a fost infiintat cu ianuarie 2015, trebuie pe anul 2015 in curs platita contributia de pensii sau in 2016 pentru 2015. Multumesc. (vezi toată discuția)
Scutire plata contributii somaj pentru pfa vd_mc vd_mc Buna ziua, Mi-am infiintat recent un PFA; dupa ce am ridicat actele de la ORC a urmat sa ma inregistrez la finante, dar intre timp am auzit ca, in cazul ... (vezi toată discuția)
Ce pasi trebuie sa urmeze o i.i. de-a lungul anului? staycu staycu Buna ziua, Am infiintat o Intreprindere individuala in februarie 2014. Nu am angajati, lucrez pe cont propriu, contabilitatea o tin eu in partida ... (vezi toată discuția)