avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cladire cu teren cumparate prin licitatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cladire cu teren cumparate prin licitatie

Buna ziua .
Am o problema si nu stiu cum sa-i dau de cap.
In anul 2002 am cumparat un teren si o cladire, de la un AGROMEC , prin licitatie publica, prin lichidator judecatoresc. La momentul respectiv s-a intocmit un proces verbal de licitatie si mi s-a taiat o factura impreuna cu chitantele de incasare a sumei licitate..Mentionez ca nu am facut contract Eu ,cumparator am achizitionat bunurile imobiliare pe persoana juridica. In anul 2006 AGROMECUL respectiv s-a dizolvat .Anul trecut s-au intocmit carti funciare in zona iar eu nu am putut inscrie imobilul in cartea funciara neavand contract cump.vanz.Am inaintat un prces la Judecatorie pentru recunoasterea dreptului de proprietate ,dar mi s-a respins pe motiv ca AGROMECUL s-a desfintat ,cat si lichidatorul judecatoresc. Ce se mai poate face? Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: Vasile Vatamanescu , Avocat 15:45, 12 Decembrie 2014
Una dintre solutii ar fi prescriptia achizitiva(uzucapiunea), pe 1895 Cod civil vechi, s-au implinit zece ani. Dar care a fost obiectul procesului? Ati mers si pe caile de atac?
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Vasile Vatamanescu, Avocat
Multumesc! Obiectul procesului a fost recunoasterea dreptului de proprietate prin hotarare judecatoreasca .S-a facut si recurs. Motivul respingerii cererii a fost ca parte chemata in judecata nu mai exista din 2006, intrand in lichidare .
Dar pentru solutia expusa de dumneavoastra , tot prin judecatorie? Si pe cine chem in instanta? Ar mai fi alta solutie ?,Daca nu cer prea mult.
Chemati in judecata persoana juridica in subordinea careia s-a aflat acest AGROMEC, presupun ca Ministerul Agriculturii, fiind singurul care ar putea sa conteste legalitatea transmiterii patrimoniului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate uzucapiune macmac macmac In urma unui proces de uzucapiune, mamei mele i s-a transmis de catre avocat faptul ca a castigat prcesul si ca este proprietar al bunurilor revendicate(casa ... (vezi toată discuția)
Acte pentru cadastru si intabulare -teren si casa cumparate de la o societate in reorganizare judiciara monica101281 monica101281 In anul 2006 am cumparat un teren si casa de la o societate aflata in Reorganizare Judiciara, va rog mult daca puteti sa ma ajutati sa imi spuneti ce documente ... (vezi toată discuția)
Notare in cartea funciara nisara1 nisara1 Buna ziua, am intrat intr-o incurcatura pentru niste active cumparate la licitatie in 2004 ( cu contract de vanzare-cumparare) fara a le autentifica la ... (vezi toată discuția)