avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copiii minori pot sta in chirie, parintii sunt ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copiii minori pot sta in chirie, parintii sunt divortati

Buna ziua.
Am doua fete care sunt la scoala intr-o alta localitate decat cea in care locuiesc eu, fata cea mare este in clasa a IX-a si nu a putut fi mutata la o alta scoala mai aproape de unde sa faca naveta, prin urmare amandoua fetele stau in gazda in localitatea in care este scoala. Deoarece persoana la care stau fetele momentan nu mai doreste sa inchirieze camera unde stau fetele, as vrea sa le mut de acolo.
Eu sunt divortata, fetele sunt in ingrijirea mea prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila.
Intrebarea mea este daca din punct de vedere legal este ok daca fetele ar sta in chirie intr-o garsoniera de exemplu, iar eu sa le vizitez cel putin o data pe saptamana.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmen_t76 , utilizator 12:29, 17 Decembrie 2014
nu exista impedimente daca fetele isi pot purta de grija, atentie sa nu faca prostioare, fiind minore raspundeti dvs pe ce ar face ele...dar fetele de regula sunt cuminti :)
si cea mica ce varsta are ?
In opinia mea, amandoua sunt prea mici ca sa le lasati singure, nesupravegheate.
Cea mica are 13 ani. Se pot descurca singure, chiar daca stau in gazda isi prepara singure mancarea, fac curatenie si tot ce este necesar.
Pe mine ma intereseaza daca din punct de vedere legal este ok deoarece am auzit ca se poate face reclamatie la protectia copilului de catre alte persoane care nu fac parte din familie, de exemplu vecinii si as dori sa stiu daca se poate pentru ca nu vreau sa am probleme.
Mentionez ca si tatal fetelor este de acord ca ele sa stea in chirie.
Va multumesc pentru raspuns Doamna Avocat Myra Cimpean.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietara a sechestrat bunurile mele carmen_t76 carmen_t76 Buna seara. Fetele mele sunt minore si au stat in chirie la o persoana in localitatea unde este liceul pe care il frecventeaza. La gasirea chiriei a ... (vezi toată discuția)
O vecina descurcareata ia de ''prosti'' 19 familii janapress janapress locuiesc in actualul apartament de circa 3 ani pe sacra respectiva locuieste si o duduita care ne ia de prosti pe toti ceilati de pe scara. cum? foarte simplu ... (vezi toată discuția)