avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale CAEN
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

CAEN

Buna ziua,

1. Una din conditiile pentru infiintarea unei SC cu obiect de activitate furnizarea de servicii medicale este ca aceasta sa aiba obiect de activitate unic constand in furnizarea de servicii medicale (Grupa CAEN 851), cu sau fara activitati conexe acestora, stabilite prin ordin al ministrului sanatatii si familiei;
Imi puteti spune va rog unde sunt reglementate aceste activitati conexe si CAEN-urile corespunzatoare?

2. Un CMI, respectiv un PFA, pot fi asociati in cadrul unui SRL cu obiect de activitate furnizarea de servicii medicale?

3) Daca un CMI are un spatiu inchiriat de la primarie si vrea sa il cumpere pe un SRL cu obiectde activitate furnizarea de servicii medicale in care este asociat, mai poate beneficia de dreptul de preemptiune?
Pretul de inchiriere al unui astfel de spatiu de la primarie difera pentru CMI si pentru SRL?
Dar pretul de vanzare?

4) Daca un CMI are un spatiu cumparat de la primarie caruia trebuie sa ii pastreze destinatia, poate inchiria intreg spatiul unui SRL cu obiect de activitate furnizarea de servicii medicale si practic CMI-ul sa nu mai functioneze efectiv nicaieri? Daca da, trebuie inca sa isi reinnoiasca autorizatii?

5) Exista vreo reglementare legala care sa spuna care este diferenta intre o policlinica si un centru de diagnostic, spre exemplu?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Decembrie 2014
stngraluca, utilizator

Alte discuții în legătură

Cmi - cabinet medical individual vasilemb vasilemb Buna ziua, Un CMI (Cabinet Medical Individual) detine un spatiu proprietate intr-o policlinica, spatiu cumparat de la Primaria Mun. Buc in conditiile OUG ... (vezi toată discuția)
Srl studii clinice camimalanciuc camimalanciuc Un SRL care are ca obiect de activitate studiile clinice trebuie sa aiba un asociat medic sau poate avea un asociat unic? Multumesc frumos (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual si srl in acelasi spatiu medical, specialitati diferite. mdDentist mdDentist Se da urmatoarea situatie, Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. ... (vezi toată discuția)