avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Cabinet Medical Individual si SRL in acelasi spatiu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Cabinet Medical Individual si SRL in acelasi spatiu medical, specialitati diferite.

Se da urmatoarea situatie,

Un spatiu medical al primariei, inchiriat pe sistem tura/contratura pe 2 CMI-uri cu aceeasi specialitate medicala. Cf. contractului standard de concesiune, e interzisa sub-inchirierea, sub-concesionarea etc. de catre medicii ce au spatiul, catre alte persoane.

Un medic se pensioneaza.

In spatiul respectiv, apare o SRL (cu activitate medicala) ce imparte cu un perete cei 20mp ai spatiului initial si apare noua specialitate ce functioneaza in paralel cu CMI-ul ramas acum in doar jumatate de spatiu vechi. Intrarea in cabinetul CMI se face pe aceeasi usa cu noua specialitate, deci practic este un singur spatiu, compartimentat ce nu poate fi folosit decat pe sitstem tura/contratura caci intrarea pacientilor in CMi se face prin spatiul SRL.

In acelasi spatiu cu destinatia de cabinet medical nu pot fi infiintate mai mult de doua cabinete medicale si numai daca se indeplinesc conditiile de compatibilitate intre specialitatile medicale privind serviciile medicale furnizate (Ordinul 124, art 20, al. (3))


Este posibila situatia de mai sus sau s-a incalcat legislatia?

le. in titlu trebuia SRL nu SCM
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2015
mdDentist, utilizator
Cel mai recent răspuns: mdDentist , utilizator 04:27, 6 Decembrie 2015
1. Depinde de specialitati si de organizarea functionala a spatiului
2. Conform reglementarilor DSP, in acelasi spatiu pot functiona doua cabinete medicale / doua specialitati medicale, intre care se indeplinesc conditiile de compatibilitate intre specialitatile medicale
spatiul inclusiv spatiile comune erau organizate pentru stomatologie. se lucra tura/contratura. medicul pensionar...si-a "aranjat" iesirea contra unei sume de bani...oferita de un SRL medical..cu care apoi a mers impreuna la primarie si prin procedee obscure, fara licitatii, acel SRL a intrat in posesia jumatatii de cabinet eliberat de medicul pensionar; legea infiintarii cabinetelor medicale si a concesionarii spatiilor primariei lasa loc de interpretari si aici se fac manarii. mai departe, acel SRL este abonat la spatii medicale cu primaria pe model.."gaseste medicul pensionar si ajuta-l sa-ti puna o vorba la primarie sa iei spatiul", detinand intr-un fost dispensar al primariei vreo 3 spatii acumulate pe modelul descris; acel srl e condus de o doamna doctor descurcareata care e milionara (EUR) din contracte cu casa de asigurari (firmele sale au bilantul public); acel srl a incercat autorizarea unui cabinet de ginecologie apoi a renuntat si acum si-a facut laborator de recoltari medicale, in jumatatea de cabinet vecina celei cu scaunul stomatologic; colac peste pupaza, acel srl a lipit pe usa si stomatologie dar si laborator de recoltare, in timp ce acolo lucreaza din an in pasti si medicul stomatolog ramas din sistemul tura contratura (caruia i-a fost inlocuit unitul cu unul performant, si o nepoata asistenta angajata la SRL, probabil ca sa accepte smecheria), concesionar a jumatate de cabinet; acel srl figureaza pe site-ul casei de asigurari cu contract de stomatologie din mai 2015 in dispensar neavand alt cabinet dotat cu unit decat cel din spatiul de care vorbim...decontand bani (luna mai) dinaintea datei prin care primaria a semnat contractul de concesiune (iunie) cu srl-ul; de ce nu s-a rezumat acel srl la simpla activitate de stomatologie? simplu..nu renteaza. casa de asig. deconteaza un plafon de 1300lei luna care de-abea acopera chiria si utilitatile; srl-ul si doamna doctor patron lucreaza pe cai mari. de vreo 2 zile a aparut un alt medic stomatolog, acum in cei 20mp ai fostului cabinet de stomatologie lucrand: medicul stomatolog, vechi concesionar a 1/2 cabinet, alt medic stomatolog...probabil ca stomatolog al SRL-ului declarat la Casa de ASIG, si laborator de analize in cealalta jumatate condesionata de SRL.

stomatoloaga ce e concesionara a 1/2 cabinet, vine doar 2 zile pe saptamana, lipsind si cu lunile desi are contract cu casa care o obliga la prezenta zilnica, iar contractul de concesiune insusi, obliga la regim de permanenta si continuitate. dumneaiei nu castiga nici cat sa-si plateasca utilitatile, avand restante de energie electrica de mai bine de 1 an; spera insa sa dea un "tun imobiliar" pentru ca se vand spatiile medicale medicilor ce aveau in concesiune spatiul la data intratii in vigoare a oug 68/2008. ea spera sa cumpere la 600E/mp si sa vanda dand un tun in prag de pensionare. crede ca a gasit in acel srl...cumparatorul si probabil are promisiune in acest sens. de mentionat ca SRL-ul nu poate cumpara spatiul concesionat pentru ca conform oug 68/2008 nu avea concesiune pe acel spatiu, si oricum daca ar fi avut, nu se poate cumpara de catre un medic/srl decat un singur spatiu medical de la primarie; deci e un concubinaj in care SRL-ul va cumpara pe sub mana spatiul folosind medicul stomatolog ce are drept de cumparare. exista un drept de preemptiune al vecinilor, dar mai mult ca sigur ca va cere un pret mult prea mare, pe care il va incasa apoi de la SRL, si va livra diferenta inapoi, pe sub mana..SRL-ului.

unde sunt ilegalitati in situatia prezentata:
-SRL-ul a decontat servicii stomatologice cu Casa de Asig...pe luna mai..iar contractul de concesiune a fost semnat abia in iunie; cum e posibli asa ceva?
-abia de 2 zile a aparut alt medic stomatolog (probabil dupa unele intrebari ale noastre),, dupa 7 luni de zile in care SRL-ul a tot decontat servicii stomatologice cu un medic dentist pe care nu l-a vazut nimeni in locatie, in conditiile in care singurul unit unde se putea lucra, era in 1/2 cabinet unde a fost mutat scaunul dentar vechi, spatiu concesionat de vechiul dentist
-pe sistem tura contratura, medicii trebuiau sa declare timpul impartirii spatiului; dupa separare si aparitia unui perete, cu mutarea unitului intr-o jumatate, probabil a fost nevoie de reautorizarea cabinetului dentar si un nou aviz pentru punctul de recoltare; in conditiile in care ca medic concesionezi in sistem tura/contratura toti cei 20mp ai spatiului, dar apar 2 cabinete de specialitati diferite avizate in spatiu..inseamna ca esti detinator al ambelor pentruca detii tot spatiul, ori e imposibil ca CMI stoma sa poata detine punctul de recoltare, pentruca e limitata la stomatologie; cum putea DSP sa avizeze asa ceva?!
-patroana SRL-ului persifla ca ..ce.."stomatologia a lucrat noaptea aici"...de aia nu a vazut nimeni; din iunie de cand pretinde ca are concesiunea nu a platit nici curent nici curatenie, si nici macar nu a venit sa se prezinte si sa spuna cine si ce va lucra acolo; e foarte ocupata cu cei 15-20 de medici "angajati" in contracte cu Casa.
Ultima modificare: Duminică, 6 Decembrie 2015
mdDentist, utilizator
de asemenea, nu credem ca acel SRL poate invoca folosirea unitului dentar al CMI-ului medicului stomatolog concesionar al celeilalte jumatati de cabinet, in contractul cu CASA, pe stoma, pentru ca, contractul de concesiune impiedica expres subconcesionarea spatiului, deci in spatiul respectiv nu poate lucra decat medicul condesionar al CMI + angajatii lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Darea in comodat a unui spatiu concesionat de primarie, cu acordul primariei mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu medical unei firme pe Hotărârea nr. 884/2004. Ca sa suga mai multi bani de la Casa de Asigurari, patroana ... (vezi toată discuția)
Contract concesiune spatiu primarie mdDentist mdDentist Buna ziua, Primaria concesioneaza un spatiu cu destinatie medicala, unui SRL. Prin contractele standard, este interzisa [b]sub[/b]concesionarea de catre ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual nicollettaB nicollettaB daca Unitatea Administrativ Teritoriala inchireaza un spatiu unui cabinet medical individual ( medic de familie )si un alt spatiu unui cabinet stomatologic ... (vezi toată discuția)