avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 223 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil pentru un salariat care ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil pentru un salariat care detine si o Intreprindere Individuala

Buna ziua, sunt insarcinata in 4 luni si sunt angajata la o societate comerciala, in paralel detin si o intreprindere individuala. Intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. mai pot fi salariata la societatea comerciala si sa detin si intreprinderea?
2. sotul meu este cadru militar, pot sa-i transfer lui intreprinderea individuala?
3. pentru depunerea actelor pentru indemnizatia de crestere a copilului se va tine cont si de venitul de la I.I. si de la societatea la care lucrez ?
4. cu cat timp inainte trebuie sa imi dau demisia de la societate,( daca trebuie ) sau sa-mi transfer intreprinderea pe numele sotului ( daca se poate).
Va rog sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pentru a fi in legalitate.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 19 Decembrie 2014
1. Raspunsul este afirmativ.

2. Puteti daca statutul cadrelor militare permite aceasta.

3. Indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) se calculeaza avand in vedere toate veniturile nete obtinute in prestarea unei activitati din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna ansterii).

4. - Nu trebuie sa demisionati ci numai sa faceti o cerere catre angajator prin care solicitati suspendarea contractului individual de munca (CIM) pentru a intra in CCC pana la varsta de 1 an sau 2 ani (depinde pentru ce varianata optati).
- Anexati la cerere o copie dupa certificatul de nastere a copilului.
- Suspendarea CIM si transferul I.I. se face cu data cu care doriti sa intrati in CCC si sa solicitati indemnizatie pentru CCC.

5. De la Primaria de care apartineti cu domiciliul solicitati lista cu actele necesare pentru a solicita indemnizatie pentru CCC.

6. Pentru mai multe amanunte puteti citi OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor si Normele de aplicare a ei (aprobate prin HG 52/2011, si modificate de HG 57/2012 si HG 1291/2012)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreruperea concediului de crestere a copilului Stela30 Stela30 Buna seara! Sunt in concediu de crestere a copilului, am optat pentru doi ani copilul implinind varsta de 2 ani in decembrie 2014. Contractul meu de munca este ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil gyannyna gyannyna Buna ziua ! As dori si eu sa stiu care este modul de calcul al salariului pe perioada CCC. Mentionez faptul ca lucrez in cadrul M.A.I. si din cate am inteles ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 3 ani allinaa allinaa Bună seara! În cazul în care o femeie se află în concediu de creștere a copilului în vârstă de până la 2 ani, iar anterior reluării activității ... (vezi toată discuția)