avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea paternitatii si filiatia fata de tata

am o fetita de 4 ani ce s-a nascut cat mama era casatorita cu un alt barbat de cetatenie olandez, vrea ca fetita sa imi poarte numele si ma intereseaza ce ar trebui sa fac si cam cat ar dura procesul. Mentionez ca in momentul de fata mama fetei a divortat si ne-am casatorit
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:22, 6 Ianuarie 2015
Aceasta acțiune este o acţiune personală care are ca obiect determinarea, pe cale judecătorească, a legăturii de filiaţie dintre copilul din afara căsătoriei şi tatăl său. Totuși, aici nu obtineti decat niște informații orientative. Ptr reglementarea situației aveti nevoie sa consultați un specialist care sa va reprezinte interesele.
nu am specificat, problema este ca mama tot ma ameninta atunci cand ne certam ca pleaca inapoi in olanda si as vrea sa stiu daca fac testul adn va dura mult dupa accea ca fata sa fie trecuta pe numele meu
FainisDaniel a scris:

daca fac testul adn va dura mult dupa accea ca fata sa fie trecuta pe numele meu


Fara o actiune (proces) de tagada de paternitate puteti sa ...inramati testul acela ca sa aveti la ce sa va uitati mult si bine de acum incolo.

Fetita dvs. are statut de copil din casatorie (copil nascut in timpul primei casatorii a mamei ei) Si are ca tata pe acela care era sotul mamei la data nasterii sale (din punctul de vedere al legii, care nu sta sa numere barbatii din viata unei femei, ci vede doar fixul - casatoria).

Trebuie inlaturata aceasta paternitate (prin hotararea judecatoreasca de admitere a actiunii in tagada de paternitate) pentru ca dvs. sa puteti recunoaste copilul (ori sa-i fie stabilita direct paternitate fata de dvs. in cadrul aceluiasi dosar).
multumesc frumos
av_silvia_margineanu a scris:

Aceasta acțiune este o acţiune personală care are ca obiect determinarea, pe cale judecătorească, a legăturii de filiaţie dintre copilul din afara căsătoriei şi tatăl său.

Statutul copilul este cel al unui copil din căstorie și nu din afara căsătoriei.

Ar trebui să introduceți o acțiune în tăgada paternității, așa cum bine va indicat D-na av. Romașcanu.

Nu prea mi-e clar ce vrea să spună dânsa cu „stabilirea directă a paternității”. Din câte știu, acțiunea în tăgada paternității are în cazul în cazul în care e introdusă de tatăl biologic doi pași:
1. dovediți imposibilitatea ca soțul mamei să fie tată, și
2. faceți dovada că sunteți tată.

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut?paternitate steriel steriel buna ziua, ma adresez dvs in speranta ca ma puteti indruma. sunt casatorita de n ani dar de 3 ani nu mai stau cu sotul. am o relatie de concubinaj cu un alt ... (vezi toată discuția)
Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)