avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt variantele pentru a deveni proprietar?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt variantele pentru a deveni proprietar?


Care sunt variantele pentru a deveni proprietar pe un teren intravilan pe care il ai in posesie(prin cumparare,cu contract de vanzare -cumparare incheiat la notar in anul 1945,dar cumparat de la persoana care il detinea fara sa fie inregistrata in CF ca proprietar) de 69 de ani si pe care ti-ai construit casa si anexele in anul 1959?
Mentionez ca am avut 2 procese(la care am fost reprezentat de 2 avocati diferiti) pe aceasta tema, am incercat si varianta ORDINUL PREFECTULUI si nu am reusit.
Cel mai recent răspuns: cosarpavel , utilizator 20:19, 4 Ianuarie 2015
Bine ar fi daca ati fi o idee mai explicit.
Ati cumparat un teren in 1945 cu contract de vanzare cumparare incheiat la notar. Ce s-a intamplat cu acest contract?
Daca vanzatorul avea doar posesia cum v-a vandut?
Daca era proprietar de ce si-a piedut efectele contractul de vanzare cumparare?
Lipseste ceva din prezentarea dumneavoastra.
cosarpavel a scris:


Care sunt


prima variantă ar fi să încetați să mai deschideți subiecte (câte două) în fiecare zi! asta arată și de ce nu sunteți în stare să vă rezolvați problema!

Va doresc un AN NOU FERICIT!
Multumesc pentru raspuns!Mentionez ca mama mea a cumparat terenul in 1945.Contractul este la noi,dar nu a fost inregistrat in CF.Vanzatorul a cumparat terenul in 1931,fara acte(fapt mentionat de notar in contractul de vanzare-cumparare al mamei mele) de la proprietarul care si-a inregistrat terenul in CF in anul 1922.Nu inteleg nici eu cum a putut notarul sa incheie actul in conditiile in care vanzatorul nu era mentionat ca proprietar in CF.Sigur ca astazi nu ar fi posibil,poate in 1945 era legal,nu stiu,dar asa stau lucrurile.Cert este ca mama a cumparat terenul,si-a construit casa,a locuit acolo 69 de ani si acum ar vrea sa vanda gaspodaria(am adus-o la mine,in alt colt de tara) si nu poate,nefiind proprietara in acte.Sper sa imi sugerati o solutie.Va multumesc!
Ati incercat uzucapiunea extratabulara?
Multumesc! Am sa incerc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poti deveni proprietar pe un teren (30 ari) intravilan? cosarpavel cosarpavel Care sunt variantele pentru a deveni proprietar pe un teren intravilan pe care il ai in posesie(prin cumparare,cu contract de vanzare -cumparare incheiat la ... (vezi toată discuția)
Cum pot argumenta cererea de repunere pe rol a dosarului suspendat? cosarpavel cosarpavel Dosarul(obiect dosar:uzucapiune) a fost suspendat in data de 23.09.2010 ,deoarece nu am putut depune certificatul de deces al proprietarului intabulat in 1922 ... (vezi toată discuția)
Caut un certificat de deces cosarpavel cosarpavel 1Cum pot gasi certificatul de deces al unui proprietar trecut in Cartea Funciara a Biroului de cadastru...Lugoj,proprietar care a cumparat locul de casa in ... (vezi toată discuția)