Buna ziua,
Am ramas in 2014 cu o situatie nerezolvata. Tatal meu a decedat in februarie 2014. Acesta s-a recasatorit dupa moartea mamei, acum 23 de ani, si au cumparat un apartament in Bucuresti. Eu si cei doi frati ai mei am facut actul de acceptare a succesiunii la notar. Acesta ne-a spus ca totul va decurge de la sine, si ca vom primi o instiintare acasa. Nu am primit nimic si in luna octombrie, fiind in trecere in Bucuresti am intrat la cel m ai apropiat notar de domiciliul tatalui sa intreb ce s-a intamplat. Acesta mi-a spus ca nu avem ce face deoarece nu detinem certificatul de deces in original si astfel nu putem deschide succesiunea. Actul respecti se afla desigur, la sotie...care nu vorbeste cu noi
Ce putem face? Cum se poate rezolva?
Cu deosebit respect, Daniela
Teoretic ar fi trebuit trimisa anexa privind deschiderea succesiunii la camera notarilor, aceasta se repartizeaza la un birou notarial de la ultimul domiciliu al defunctului.
Puteti verifica la serviciul de stare civila de la ultimul domiciliu al tatalui dumneavoastra daca s-a emis aceasta anexa, ce mostenitori sunt inscrisi in aceasta si daca s-a transmis la camera notarilor. Sa aveti la dumneavoastra acte de stare civila cu care sa dovediti ca sunteti fiica defunctului.
Deschidere succesiune
danimik
Buna ziua,
As dori sa stiu care este procedura de urmat in situatia in care doresc sa obtin un certificat care sa ateste calitatea de mostenitor pentru fetita ... (vezi toată discuția)
Succesiuni
clausofe
Buna ziua. Fiti va rog amabili si explicati-mi si mie cum pot sa deschid succesiune daca nu detin nici un act al casei si nici certifecatul de deces al ... (vezi toată discuția)