avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recalculare pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recalculare pensie alimentara

Buna ziua .Ma adresez dumneavoastra in legatura cu urmatoarea problema.In urma divortului ( 2011)s-a stabilit domiciliul copilului minor la mama – custodie comuna- si plata pensiei de intretinere in cuantum de 360 ron lunar.Intre timp mama a solicitat calcularea pensiei alimentare dupa noul cod.Desi in sentinta se stipuleaza luarea in calcul a veniturilor cu caracter de continuitate,serviciul financiar i-a in calcul si celelalte venituri intamplatoare- ore suplimentare,prime ocazionale.Intrebarea mea este urmatoarea : este corect acest mod de calcul ?Iar daca nu este corect se poate cere recalcularea sumelor platite si eventual recuperarea lor?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 12:24, 6 Ianuarie 2015
Eu spun ca este corect. 1/4 din venitul lunar net conform art.529, 531 din Noul Cod Civil.
Ultima modificare: Luni, 5 Ianuarie 2015
Justitiarul711, utilizator
Doar veniturile stabile, cele care au caracter de continuitate se iau in calcul nu si acele venituri suplimentare ocazionale.
Am inteles.Dar pot cere o recalculare - eventual recuperare?
Depinde cate zile au trecut de la comunicarea hotararii judecatoresti, daca mai sunteti in termen sa atacati hotararea.
Sau, in cazul in care nu mai aveti posibilitatea de atac, puteti deschide o alta actiune daca s-a schimbat ceva in starea de fapt.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modalitate stabilire pensie de intretinere cipibaba cipibaba Buna ziua intrebarea mea este urmatoarea : - la stabilirea pensiei de intretinere se tine cont si de veniturile cu caracter nepermanent (ore suplimentare, ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara marian1268 marian1268 buna ziua, imi poate spune cineva, cum se calculeaza pensia alimentara, primele intra in calcul? 1/3 pt 2 copii. in cazul in care sunt bolnav, dau pentru ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie alimentara Costel1977 Costel1977 Buna ziua, În situația actuală plătesc pensie alimentara pentru 2 minori 33% din venitul net iar fosta sotie m-a dat în judecată pentru recalculare ... (vezi toată discuția)