avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 778 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna, promisiune neonorata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna, promisiune neonorata

Buna seara,ma poate lamuri cineva cum sta treaba cu diurna? Daca initial angajatorul mi-a spus verbal ca-mi da 12 euro pe ora ca diurna,dar in contractul de munca a trecut doar minimul pe economie in cifre,nu si diurna,imi mai pot recupera restul de diurna? Pot face cumva dovada ca primele doua luni am fost platit cu 12 euro pe ora si pe urma angajatorul nu mi-a mai livrat diurna?
Cel mai recent răspuns: psh , utilizator 00:35, 9 Ianuarie 2015
Diurna nu se plateste pe ora,daca ati fost in deplasare sau detasare aveti dreptul la diurna,cazare si transport..faceti diferenta dintre diurna si cazare,transport...puteti dovedi din ordinul de delegare perioada ptr care ati fost in deplasare..sau alte mijloace care depind de profesia/meseria dvs
Nu cumva confundati salariul/ora cu diurna?

HG 518/1995 - diurna este o indemnizaţie zilnică în valută în vederea acoperirii cheltuielilor de hrană, a celor mărunte uzuale, precum şi a costului transportului în interiorul localităţii în care îşi desfăşoară activitatea.
Buna seara,in legatura cu aceasta problema,vreau sa reformulez intrebarea! La semnarea acelui CM,angajatorul mi-a spus ca voi fi detasat in EU.,voi primi salariul in lei de 1000 RON si ma va plati cu 12 euro pe ora ptr munca prestata,acesti bani fiind trecuti in CM ca si DIURNA! Prb este ca a uitat sa-mi de-a aceasta DIURNA in ultimele luni! RONII m-i i-a livrat insa euro nu! Pot face cumva dovada acestor bani precum ca nu i-am primit? Vreau sa merg in instanta si vreau sa stiu,as putea avea castig de cauza legat de aceasta DIURNA? Mentionez ca nu apare trecuta in CM.... Multumesc inca o data!
In litigiile de munca, sarcina probei o are angajatorul . Astfel, el este cel care va trebui sa dovedeasca ca v-a achitat diurna chiar daca nu este prevazuta in c.i.m.

Sansele dvs intr-o eventuala actiune in instanta depind de mai multi factori.
Ati putea sa-mi dati un exemplu despre acei 'factori" va rog?

Alte discuții în legătură

Problema salariala! stefanpaul1 stefanpaul1 Buna seara tuturor, Sunt angajat pe o perioada nedeterminata si detasat din aceeasi zi, pe o perioada de 6-12 luni cu posibilitate de prelungire, in Libya. ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli delegatie gabrieladinu gabrieladinu Daca acord deductibilitate cheltuielilor din facturile de masa aduse de salariatii care au efectuat deplasari in interesul serviciului in tara ,atunci nu mai ... (vezi toată discuția)
Diurna deplasare sau detasare sofer CataAlex CataAlex Diurna deplasare sau detasare sofer. Sunt intr.o dilema sau nu integ un paragraf dintr.un act aditional. In urma unui act aditionat incheiat cu angajatorul ... (vezi toată discuția)