avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere oglinda masina in trafic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere oglinda masina in trafic

Buna seara,

Caut niste sfaturi in legatura cu urmatoarea intamplare:

Intr-o seara, pana in Craciun, merg imi iau prietena de la munca. Ajuns pe strada respectiva stau pe trotuar in fata unei curtii pe avarii timp de 2 min, dupa care cobor sa imi ajut prietena la bagaje. In acest timp iese un domn din curte, impreuna cu doua fetite si sta nervos langa masina mea pe partea soferului. Ii fac semn ca dureaza 10 sec , apoi merg la masina, imi cer scuze ca un om civilizat si vreau sa plec. In acest moment vine la masina si imi spune ca am parcat in fata portii lui si ca nu are pe unde sa si urce fetitele in masina cu care venise sotia din alta parte pe strada. Ii spun ca nu are de ce sa se enerveze si ca oricum e domeniu public, eu fiind in masina toata discutia respectiva. Apoi imi rupe/smulge oglinda de pe partea soferului, si arunca cu ea in asfalt dupa ce a vrut sa arunce in geam. Nu m-am dat jos pentru ca era violent, apoi s-a urcat in masima si a plecat. Dupa toate cele intamplate am fost la politie si am depus plangere. Dupa cateva saptamani l-am vazut in trafic si am mers dupa el pana a oprit masina deoarece vroiam sa ii cer explicatii pentru ce a facut si sa ii spun ca vreau sa imi plateasca oglida. Cand am vrut sa vorbesc cu el fata in fata, a scos telefonul, probabil mi a facut o poza, a zis ca de ce il urmaresc si eu i am zis ca vreau doar sa discutam despre ce se intamplase in seara respectiva. A sarit instant la gatul meu fara sa ma loveasca nici el nici eu, doar am ripostat impingandul sa scap. A zis ca nu plateste nimic, m-am urcat in masina si i am zis ca ma duc la politie.

Va cer un sfat in legatura cu toata chestia aata, ar trebui sa mai fac ceva, ma mai duc la politie, las lucrurile asa? E un tip destul de violent si ma enerveaza ca trebuie sa traim si sa ii lasam sa scape asa usor.

Multumesc!
Din moment ce ati depus plangere penala, trebuia sa lasati politia sa-si faca treaba, nu consider ca ati procedat corect in demersul ulterior cand v-ati apucat sa-l urmariti.
Am vrut doar sa discut cu el. Si acum cel mai bine astept sa si faca treaba politia nu? Nu mai am de facut niciun demers?

Multumesc
Fiind vorba de o infractiune sesizata la plangere prealabila, trebuia sa asteptati desfasurarea anchetei si era posibil sa va caute individul sa va repare prejudiciul, in scopul retragerii plangerii, acum, sa nu va mire daca depune si el plangere pentru amenintare sau lovire.
Amenintare si lovire pe baza carui fapt? Probabil aveti dreptate pentru ca oamenii sunt asa cum sunt dar nu cred ca se va face el plangere stiind ca a facut ce a facut. Pacat ca legea in Romania e in favoarea celor care nu sunt la locul lor. Astept sa isi faca politia treaba si cel mai probabil ma vor contacta ei. Ideea e ca eu cand am depus plangerea mi au spus ca mai mult de o amenda administrativa nu are ce sa pateasca individul in cauza dar totusi ei vor desfasura ancheta.

Multumesc mult!
Se poate proceda la indepartarea prejudiciului cauzat si la retragerea plangerii penale prealabile.

Alte discuții în legătură

Inscenare lovire pieton cu masina eugen2011 eugen2011 Buna ziua,Cred ca am fost subiectul unei inscenari de lovire a unui pieton cu masina mea si vreau sa cer niste sfaturi.Ieri ma deplasam cu autoturismul pe o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ... //Anonymous// //Anonymous// Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez... Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă ... (vezi toată discuția)
Tamponare "in oglinzi"! Marius M Marius M Acum vreo doua saptamani circulam cu masina printr-un pasaj pe sub calea ferata. Se circula pe acolo in ambele sensuri. Era seara si destul de aglomerat, avand ... (vezi toată discuția)