avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere oglinda masina in trafic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere oglinda masina in trafic

Buna seara,

Caut niste sfaturi in legatura cu urmatoarea intamplare:

Intr-o seara, pana in Craciun, merg imi iau prietena de la munca. Ajuns pe strada respectiva stau pe trotuar in fata unei curtii pe avarii timp de 2 min, dupa care cobor sa imi ajut prietena la bagaje. In acest timp iese un domn din curte, impreuna cu doua fetite si sta nervos langa masina mea pe partea soferului. Ii fac semn ca dureaza 10 sec , apoi merg la masina, imi cer scuze ca un om civilizat si vreau sa plec. In acest moment vine la masina si imi spune ca am parcat in fata portii lui si ca nu are pe unde sa si urce fetitele in masina cu care venise sotia din alta parte pe strada. Ii spun ca nu are de ce sa se enerveze si ca oricum e domeniu public, eu fiind in masina toata discutia respectiva. Apoi imi rupe/smulge oglinda de pe partea soferului, si arunca cu ea in asfalt dupa ce a vrut sa arunce in geam. Nu m-am dat jos pentru ca era violent, apoi s-a urcat in masima si a plecat. Dupa toate cele intamplate am fost la politie si am depus plangere. Dupa cateva saptamani l-am vazut in trafic si am mers dupa el pana a oprit masina deoarece vroiam sa ii cer explicatii pentru ce a facut si sa ii spun ca vreau sa imi plateasca oglida. Cand am vrut sa vorbesc cu el fata in fata, a scos telefonul, probabil mi a facut o poza, a zis ca de ce il urmaresc si eu i am zis ca vreau doar sa discutam despre ce se intamplase in seara respectiva. A sarit instant la gatul meu fara sa ma loveasca nici el nici eu, doar am ripostat impingandul sa scap. A zis ca nu plateste nimic, m-am urcat in masina si i am zis ca ma duc la politie.

Va cer un sfat in legatura cu toata chestia aata, ar trebui sa mai fac ceva, ma mai duc la politie, las lucrurile asa? E un tip destul de violent si ma enerveaza ca trebuie sa traim si sa ii lasam sa scape asa usor.

Multumesc!
Niciodata, da niciodata nu va duceti sa ii cereti socoteala cuiva in trafic. Este o amenintare clara si riscati sa o patiti. Mi s-a intamplat sa mi se deschida usa de cineva nervos si am folosit spray-ul cu piper. Acum am si pistol electric si nu as ezita sa il folosesc daca ... Lasati legea sa isi urmeze cursul.
Birou-De-Mediator a scris:

Cred ca este prematur sa va ganditi la un proces in instanta. Probabil ca "cetateanul nervos" va fi indrumat de catre organele abilitate, sa incerce o impacare cu dvs.


Si chiar daca cocalarul achita prejudiciul , pentru timpul pierdut in service de pagubas cine raspunde ?
Totul depinde de "priceperea" politistului care-l va audia daca reuseste sa-l convinga sa-ti plateasca oglinda ca sa nu-i trimita dosarul la parchet; faptasul fiind acuzat de distrugere. Asta numai daca el va recunoaste ca ti-a rupt oglinda. Nu ai martori - nu faci nimic. Poti sa ajungi si la proces daca ai martori (unde vei cheltui o gramada de bani) dar va dura o vesnicie prin instantele romanesti - mai ales ca este de penal. Dupa ani de asteptari se vor plictisi si martorii sa vina sa te sustina pentru ca totul este facut pentru descurajare. Trebuie sa se invoiasca de la serviciu ca sa se prezinte in instante (unde se asteapta ore lungi pana la audiere) si nu e nimeni dispus sa-si piarda timpul cu asa ceva. Oricare ar fi postura in care te afli in astfel de incidente politia nu tine cont de imprejurari si circumstante - vrea sa termine repede cu plangerile si sa se spele pe maini.
Eu am patit ceva de genul: Coborand din troleu intr-o statie RATB amenajata - pe trotuar fiind - dupa cativa pasi am observant o masina care urca din carosabil pe trotuar catre mine si sotia mea(care era in drepta mea) Am ferit-o pe sotie din calea masinii care se apropia - dintr-un fericit reflex - impingand-o cu mana spre dreapta spate, insa eu am fost lovit usor (mai mult sters pot spune) peste picioare la nivelul genunchilor si al copselor. La volan se afla o femeie care nici macar nu s-a sinchisti de ce a facut si si-a continuat drumul pe trotuar catre locul in care intentiona sa parcheze. Desigur ca am fost indignat la maxim si am tipat la ea ca turbat intreband-o ce face - ce cauta pe trotuar. A deschis geamul masinii si a inceput sa tipe ea la mine zicand ca sunt beat si m-a injurat. M-am dus la masina ei ( in care s-a baricadat vazandu-ma hotarat ) si incercand sa deschid usa sofer am smuls clanta masinii (cu toate ca era un VW - nervii mei erau mult mai incinsi pesemne). De aici a iesit un mare circ - au venit vreo doi taximetristi de pe celalalt trouar care nu vazusera scena de la inceput si cu un “real spirit cetatenesc” m-au abordat cerandu-mi socoteala pentru faptul ca i-am smuls femeii clanta portierei. I-am rugat sa nu se amestece insa unul din ei a inceput sa ma agreseze fizic. M-am luptat cu el, insa pe la spate a venit un altul si m-a lovit efectiv in cap cu o bata de lemn. Incredibil dar nu mi-am pierdut cunostinta si m-am ridicat imediat in picioare. Exact in acel moment a aparut si sotul doamnei care vazuse scena de la etaj. Ametit fiind de lovitura am fost luat in brate si tinut in stransoare de unul din taximetristi iar sotul "doamnei" a inceput sa-mi care pumni cu nemiluita. L-a un moment dat - la insistentele sotiei mele s-au oprit, insa ce minune le-a dat prin cap ? Sa anunte politia. Am fost tinut pana a venit politia. Am fost la politie, am dat declaratie si dupa cateva saptamani am platit costul daunelor pentru ca "doamna soferita de trotuar" sa-si retraga plangerea penala pentru distrugere. Ce mi-au spus mie politistii cand le-am explicat incidentul ? Aveti martori ca v-a lovit peste picioare ? Aveti leziuni cu certificate de la IML ?

[Editat - nu ne plac utilizatorii care aduc injurii unei categorii profesionale. Atentie la modul de exprimare!]
Ultima modificare: Vineri, 9 Ianuarie 2015
Admin, administrator
Stimate "Admin" care consideri ca aceasta "categorie profesionala" a fost lezata de limbajul meu si ca atare ai considerat sa-mi cenzurezi mesajul. Am sa-ti spun de ce nu prezina "siguranta si incerdere" pentru mine aceasta "categorie profesionala" Poate ma vei intelege, poate nu, sau poate chiar ai sa-mi stergi si contul pentru adevarurile pe care ti le spun si care deranjeaza:
- 1988 - am fost batut cu bestialitate o noapte intreaga de catre militienii TF Oradea care m-au gasit intr-un tren pe mine si pe prietena mea (pe care au violat-o) pemotiv ca am fi vrut sa fugim din tara. noi aflandu-ne in tren in gara din ORADEA.
- 1990 - am fost batut cu cizmele si bulanele de catre trei militieni pe scarile Universitatii din Bucuresti unde vindeam ziare (ambulant) - mi-au luat si banii si ziarele pe care le mai aveam.
- 1992 - am fost legitimat in incinta din Piata Unirii veche (pe platou) de catre un militian in uniforma si unul in civil ( in stare de ebrietate) si pentru ca nu aveam actele asupra mea ci la masina care se afla parcata la 30 de m distanta de mine, am fost incatusat. Nu inainte de a fi lovit de numarate ori de catre amandoi, trantit la pamant cu un mare circ si dus la sectia 10 Politie. Mentionez ca i-am rugat tot timpul sa vina cu mine pana la masina sa le dau actele, insa nici nu au vrut sa auda.
- 1995 - am fost amendat de un politist de circulatie pe motiv ca am virat la stanga in sensul giratoriu de la Fosorul de Foc venind din directia Izvorul Rece catre Spitalul de ortopedie. Atunci cand i-am explicat ca este interzis pe prima strada la sanga (normal) din intrarea in giratoriu si nu pe intrarea cu spitalul mi-a raspuns ca el poate sa mute semnul daca vrea si tot are dreptate;
- 1996 - am fost gasit vinovat pentru faptul ca un cetatean a intrat cu masina in roata stanga spate-remorca a troleului al carui sofer eram - fiind oprit in statia Armeneasca. Cetateanul era o persoana in varsta de peste 70 de ani, cu dioptrii foarte mari, fara oglinzi retrovizoare la Dacie si cu grad de colonel in rezerva MI.
- 1997 - am fost gasit vinovat pentru faptul ca am fost lovit in burduful troleului dreapta spate
de catre un cetatean de IL care a iesti din parcarea spitalului Fundeni fara sa se asigure si care a afirmat in prima faza ca a crezut ca masina din fata lui este autobuz si "nu am vazut ca mai are si burduf". La politie s-a dovedit a fi un consatean cu cel pe mana caruia cazuse "instrumentarea" incidentului.
- 2005 - este povestea de mai sus cu bataia pe care am mancat-o de la taximetristi si banii pe care i-am platit pentru ca o "doamna" se plimba cu masina pe trotuare, lovind pietonii.
- 2009 - reclam administratorul blocului in care locuiesc pentru faptul ca sustrage bani din incasari si-i foloseste in scopuri personale. Dupa o expertiza contabila dispusa de SIF si 5 ani de asteptari, se constata faptul ca omu' a furat numai in 3 ani (din cei 20 de activitate ca admin.) 360 milioane de la locatarii buni platnici. Un procuror de la parchetul sect 5 considera ca nu este un mare prejudiciu, ca are o varsta inaintata si ca nu prezinta pericol pentru societate - ca atare claseaza cauza.
- dec.2014 - venind de la serviciu, sunt tras pe drepata de o masina a politiei circulatie cu girofaruri si sirene in functiune, pe strada Margeanului - motivul : nu am observat un pieton care incerca sa treaca pe la trecerea din dreptul patiseriei Georgi de pe aceeasi strada. De fapt nu exista nici un pieton care dorea sa treaca si ... stupoare : dupa 15 minute de tremurat langa masina lor si o gramada de amenintari ca-mi aplica nu mai stiu cate sanctiuni, delibereaza: "te iertam de data asta" ???

OARE SUNT UN GHINIONIST ? Cred ca nu este chiar asa - cred ca va dati dupa deget si nu vreti sa vedeti de fapt ca marea majoritate a reprezentantilor acestei "categorii profesionale" platita de noi pentru "siguranta si incredere" nu prezinta DELOC nici SIGURANTA nici INCREDERE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscenare lovire pieton cu masina eugen2011 eugen2011 Buna ziua,Cred ca am fost subiectul unei inscenari de lovire a unui pieton cu masina mea si vreau sa cer niste sfaturi.Ieri ma deplasam cu autoturismul pe o ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în ... //Anonymous// //Anonymous// Buna ziua, am facut o mica prostie deși consider ca nu e în totalitate vina mea si nu stiu cum sa procedez... Azi m-am dus la cumparaturi și pe lângă ... (vezi toată discuția)
Tamponare "in oglinzi"! Marius M Marius M Acum vreo doua saptamani circulam cu masina printr-un pasaj pe sub calea ferata. Se circula pe acolo in ambele sensuri. Era seara si destul de aglomerat, avand ... (vezi toată discuția)