avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plati pentru pierderi apa calda
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plati pentru pierderi apa calda

Mama mea locuieste intr-un bloc cu 10 etaje.Administratorul blocului este o firma privata de anul trecut.Asociatia de proprietari a hotarat inlocuirea contoarelor de apa calda,cu semnatura de luare la cunostinta a tuturor proprietarilor asociatiei.Mama mea a plecat din localitate 5 luni,a facut cerere de scoatere de la cheltuieli,dar nu a schimbat contoarele.Dupa 3 luni la taxe au aparut pierderile la apa calda impartite doar la mama mea si la inca 2 vecini (care nu au schimbat contoarele si locuiesc permanent in bloc).La mama scria:nr.persoane 0,apa rece 0,apa calda 0,pierderi apa calda 130 lei.Este legala imputarea pierderilor de apa calda daca mama mea nu locuia in apartament si era scoasa de la cheltuieli?
Cel mai recent răspuns: ausfahrt , utilizator 10:55, 9 Ianuarie 2015
Daca apometrele mamei Dvs. au verificarea metrologica valabila, decizia asociatiei este un abuz. Contestati cotele de intretinere..
Daca mai sunteti in termenul legal, faceti o contestatie privind ceea ce ati scris mai sus. Firma lucreaza cu regulile si regulamentele asociatiei, precum si cu prevederile legale in materie.
Daca numai celor 2-3 familii li s-au repartizat pierderi, trebuie sa vedeti motivul pentru care s-a facut acest lucru (ma rog, am inteles ca aceste familii nu si-ar fi demontat apometrele).
Trebuie sa aveti in vedere faptul ca o hotarare luata de catre majoritate proprietarilor, trebuie respectata de catre toti proprietarii din bloc, indiferent ca au fost impotrva acelei hotarari.
Sa ne tineti la curent cu demersurile si rezultatul acestora.
Succes!
este o situatie aberanta ....
Daca vechile apometre nu sunt luate in cosiderare (si este normal sa fie asa), atunci este normal ca pierderile sa fie trecute tuturor care sunt trecuti pausal, cei care nu au apometre pot lasa apa sa curga permanent.
Daca apometrele mamei Dvs. au verificarea metrologica valabila, decizia asociatiei este un abuz. Contestati cotele de intretinere..

Care ar fi abuzul, ca nu au dorit sau nu au montat apometrele, contestatia este nula si neavenita!
este o situatie aberanta ....

De ce este aberant, ori facem cum spune legea, ori facem fiecare cum ne taie capul!
thran a scris:

Daca vechile apometre nu sunt luate in cosiderare (si este normal sa fie asa)


Daca sunt avizate metrologic nu conteaza daca sunt noi,vechi sau venite din viitor.

Alte discuții în legătură

Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio petre1981 petre1981 E ok pretul obtinut ? - Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare ... (vezi toată discuția)
Apometre citire unde radio elenazan elenazan Cat de eficiente sunt apometrele cu citire prin unde radio fata de cele normale, mai exista pierderi de apa in blocurile care au montate astfel de apometre ? (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)