avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometre radio si repartitoare cu citire prin unde radio

E ok pretul obtinut ?
- Initial la nivelul asociatiei de proprietari s-a hotarat sa schimbam repartitoarele (aveau 9 ani vechime) si sa facem verificare metrologica la apometre (aveau 8-10 ani, nu s-a facut verificare metrologica niciodata in aceasta perioada si existau DIFERENTE FOARTE MARI DE APA )
- Dupa ce ne-am interesat la diverse firme si am obtinut oferte de pret am aflat urmatoarele: verificarea metrologica costa 20 lei/apometru la firme ACREDITATE BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala), verificati pe site daca firma e acreditata, 70-90% din apometre pica verificarea metrologica pentru ca sunt vechi, au uzura,depuneri de calcar,piatra si automat trebuia sa cumparam altele noi
- Deci s-a revenit , s-a hotarat si s-au montat apometre si repartitoare cu citire radio
- Va recomand sa montati apometre si repartitoare cu citire radio pentru a scapa de multe probleme.
- Nu veti mai fi deranjati inutil de administrator sau comisia care face verificari, cele radio se citesc din exteriorul apartamentelor, toate apartamentele din bloc se citesc simultan (cu cele clasice sigur mai sunt locatari care uita sa puna consumul la data stabilita de asociatie, sau nu sunt acasa, sau nu doresc),se elimina erorile umane de citire, daca se incearca fraudarea apometrele si repartitoarele radio intra in modul eroare si firma care face citirea va anunta conducerea asociatiei de proprietari, etc.
- Facturile la apa si caldura scad garantat.Este normal sa platiti cat consumati
- Pretul apometrelor si repartitoarelor se amortizeaza in maxim 1 an decat sa platiti diferente sau la Pausal
- Nu este normal sa platim toti la comun, sa platim si consumul de apa al unor vecini care lasa robinetul deschis doar ca asa vor ei sau consumul de caldura pentru ca tin caloriferele deschise continuu si la maxim, dar stau cu geamul deschis ca au 30 de grade in apartament.
- De aceea Uniunea Europeana ne IMPUNE sa nu consumam si sa poluam mediul AIUREA. Cititi Legea 121/2014 privind eficienta energetica.
- Locatarii blocului in care locuiesc au montat apometre radio cu 93 lei/buc si repartitoare radio cu 47 lei/buc in 6 rate.Pentru plata integrala sau rate mai putine se poate negocia.Locatarii sunt foarte multumiti.Firma respectiva ofera toate serviciile pentru asociatiile de proprietari: instalatii sanitare si termice, interfoane, cutii postale, lampi cu senzori,camere video, etc.Nu cred ca am voie sa scriu numele firmei aici. Pentru detalii va rog sa ma contactati prin mesaj privat. Valabil numai pentru Bucuresti
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2016
petre1981, utilizator
Cel mai recent răspuns: petre1981 , utilizator 19:08, 16 Septembrie 2018
Am si eu nevoie de datele firmei de care povestesti aici. Sun presedinte la mine la bloc si doresc sa trec pe varianta radio.
Dacă vă vine să credeți, de 6 luni când ni s-au montat apometre prin unde radio, la blocul nostru avem pierderi (diferențe) de apă de ... 0 mc (0 lei) !
Asta în situația în care mai mereu aveam pierderi de minim 10 lei, ba chiar și 72 lei de apartament (sunt 54 în blocul meu) !
Am mai avut o situație cu vechile apometre standard, care arătau 0 mc diferențe de apă timp de 6 luni consecutive, prin toamna-iarna anului 2015 !
Care e explicația, că deja e S.F. ce se întâmplă !
În această situație aberantă, vom contesta legalitatea și corectitudinea citirii indecșilor apometrelor generale, care au generat anomalii în consumul de apă ! Dacă e nevoie, vom contesta aceste anomalii și în Instanțele de Judecată !
Ultima modificare: Joi, 19 Iulie 2018
flory_mr, utilizator
@ TONI_CX123 - cine calcula/verifica citirile date de locatari, aceasta operatie era platita, era trecuta in fisa postului sau benevola.
La trecerea radio, cine va face calculul, firma? - contra cost conform contract, sau ramane la aceeasi persoana.
Daca face firma, inseamna ca scade tariful la persoana veche, ati discutat acest aspect.


s.c.serv ad loc s.r.l. a scris:

@ TONI_CX123 - cine calcula/verifica citirile date de locatari, aceasta operatie era platita, era trecuta in fisa postului sau benevola.
La trecerea radio, cine va face calculul, firma? - contra cost conform contract, sau ramane la aceeasi persoana.
Daca face firma, inseamna ca scade tariful la persoana veche, ati discutat acest aspect.

Am deja contract cu o firma de administrare care va face calculul. Legat de citire chiar nu stiu cum sa inteleg acea citire radio.
Sa fim realisti repartitoarele radio nu acopera suta la suta consumul de apa din asociatie . Atata timp cat sunt repartitoare de costuri si nu contoare de consum faptul ca pusca la fix a. fost. o. intamplare și. mai. depinede de softul pe carel folosesc , ca sa nu mai spunem ca pe langa apa consumata mai trebuie sa platesti si costul adm. softului , iar daca ajungi sa tragi linie la final cat de rentabil este , pierderi & citire. radio. .

Alte discuții în legătură

Cum e posibil ca timp de minim 6 luni să ai pe listele de plată diferențe (pierderi) de 0 mc de apă, cu toate că aproape în fiecare an plăteam pierderi imense, de sute de lei ? flory_mr flory_mr Ce ziceți de situația din blocul nostru cu 54 de apartamente, în care, în ultimele 6 luni (cam de când s-au schimbat apometrele cu unde radio), avem ca ... (vezi toată discuția)
Plati pentru pierderi apa calda dony0656 dony0656 Mama mea locuieste intr-un bloc cu 10 etaje.Administratorul blocului este o firma privata de anul trecut.Asociatia de proprietari a hotarat inlocuirea ... (vezi toată discuția)
Montare apometre cu citire radio petricadracea petricadracea Poate au mai fost astfel de situatii si am dori un sfat. Lunar sunt pierderi de apa rece/calda, desi la subsol este totul uscat iar la verificarea in ... (vezi toată discuția)