avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Probleme cu societate de recuperari creante
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Probleme cu societate de recuperari creante

Am facut acu vreo 5 ani cred un abonament la orange pe numele mamei,am tinut abonamentul mai bine de un an si dupa ce am intrat in imposibiltate de plata nu am mai reusit sa platesc; dupa asta am primit vreo doua fact de la orange dupa care nu am mai primit nimic pana anu trecut pe la sfarsit,cand am primit acasa o instiintare de plata de la de Eos Ksi cum ca sunt datoare cu suma de 1650 pe factura orange.N-am raspuns in nici un fel instiintarii si anul asta m-a contactat telefonic o doamna de acolo ca am de plata aceasta suma si ce pot face; eu am zis ca deocamdata nu pot face nimic si tot a insistat ca sa platesc esalonat...am zis ca o sa ma gandesc si le-am zis ca daca o fii o sa platesc esalonat; bine-nteles ca nu le-am platit nimic nici in ziua de azi; si azi dimineata primesc din nou telefon de la aceeasi doamna care ofensata la mine imi zice ca trimite dosaru la legal sa rezolve ei. As dori daca se poate si ingaduiti sa-mi spuneti in cateva cuvinte ce ar trebui sa fac,si daca se poate ca astia sa puna sechestru pe bunurile mamei.
Va multumesc,
Nu faceti nimic. Datoria este prescrisa. Nu semnati nici un document de recunoastere a debitului precum si nici un angajament de plata.
Va multumesc de raspuns!! nu am semnat nici un act sau vreun angajament de plata ci doar ca sa ma lase in pace le-am zis ca ma voi gandi daca voi putea plati esalonat sau nu,pentru ca ei asta au urmarit la mine si ieri dimineata mi-au dat si sms sa-mi zica sa platesc in termen de 3 zile suma de 200 lei din toata suma,adica asta sa fie prima transa de bani care sa le-o dau si bine-nteles ca nu am pus nici un ban(pt ca sincer momentan problemele de sanatate sunt mai importante pt mine :( ,prioritare); deci nu au cum sa-mi ia nimic din casa,nu?executare silita?(precizez ca stau in casa mamei mele si abonamentul a fost facut pe numele ei).
Va multumesc,
Va rog frumos daca imi puteti raspunde ca eu primesc in continuare telefoane de la ei,acum suna si de pe numar privat...poate fii vorba de executare silita?
din cate stiu eu, parca nu te pot executa silit daca nu au o hotarare judecatoreasca in acest sens. si daca au trecut mai mult de 3 ani in care nu te-au dat in judecata si nu s-a finalizat un eventual proces, datoria este prescrisa. deci nici vorba de executare silita. parerea mea este ca merg la intimidare si se bazeaza pe lipsa de informare a majoritatii. sa ma corecteze cei care sunt avocati de meserie daca gresesc.:blush2:
In tot acest timp eu nu am primit decat anu trecut scrisorele de la eos ksi cu instiintari de plata si somatii,dar nici o citatie sau ceva pentru judecata; ei doar la telefon acu in ultimele luni m-au amenintat ca daca nu platesc ma dau in judecata,adica trimit dosaru la legal mai departe,asa zic ei...o sa mai tinem legatura pe forum in legatura cu aceste probleme care vad ca are toata lumea.
Oricum va multumesc de raspuns! va doresc o zii buna!

Alte discuții în legătură

recuperare creanta comerciala Badger Badger Am primit zilele trecute in posta o notificare de la EOS KSI ca inregistrez la ei o datorie de 200 RON consecinta a nerespectarii ctr incheiat cu Orange, ... (vezi toată discuția)
Eos ksi - biroul de credit --restrictionat sa nu mai pot lua credit? florinroh florinroh As avea niste intrebari daca ma poate ajuta cineva.... Pe numele tatalui meu am primit o instiintare de la EOS KSI ca trebuie sa platesc o factura din 2004 in ... (vezi toată discuția)
Creanta orange s.a. adrian7777 adrian7777 Buna ziua, Ma confrunt cu o problema referitoare la o creanta la ORANGE S.A. Problema sta in felul urmator: Un vecin a venit azi la mine si mi-a inmnat un ... (vezi toată discuția)