avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, concediu neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, concediu neefectuat

N-am avut decat 5 zile concediu in 16 luni,mi-am dat demisia,primesc sau nu banii pe concediul neefectuat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:07, 7 Ianuarie 2015
faci cerere de plata a zilelor de concediu de odihna neefectuate. La incetarea contractului individual de munca (inclusiv prin demisie) se compenseaza in bani zilele de concediu de odihna cuvenit si neefectuat.
Daca in pe durata preavizului efectuati concediu de odihna si cu toate acestea, mai raman zile de concediu cuvenite si neefectuate, se va proceda la compensarea in bani a acestora.
art.146 C.mun.:
...
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie bilibokzsuzsa bilibokzsuzsa Buna ziua, vreau sa demisionez de la firma la care lucrez din luna mai anul curent. Inca nu am avut nici o zi de concediu. Intrebarea mea este, ca daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariat in situatia demisiei calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Ma intereseaza de ce drepturi beneficiaza un salariat in situatia in care demisioneaza. Aud ca daca nu a cerut si nu a avut concediu pana la ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)