avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... nelamurire
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

nelamurire

Ajutorul meu lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie a fost in valoare(maxim) de 124.12 ron.Pe lista de cheltuieli aferente acestei luni am achitat in 29.12.2014 suma de 123,02 ron din care am avut ajutorul doar 10.5.Acum stau nedumerita si intreb de ce nu am beneficiat de suma maxima acordata de la servicul prestatii sociale?Cine mi a stabilit acea suma de 10.5 ca ajutor la incalzire pentru aceasta luna?Oricum am sa intreb si administratorul dar inainte vreau sa ma documentez eu,informandu ma in prealabil de la persoanele abilitate cu acest subiect.
Cel mai recent răspuns: viorica98 , utilizator 14:26, 21 Ianuarie 2015
Doamna, la prima vedere aveti oarece dreptate, insa daca ati sti cum sta treaba, o sa va linistiti.
Probabil ca suma despre care vorbiti, adica 124,12 lei - este suma pe care ati gasito pe decizia primarului, dar care intra intr-o ecuatie cu mai multe variabile care se gasesc intr-un document emis de catre DAC (directia de ajutor comunitar), care ajunge la as. prop.
Aici as. prop. trebuie sa completeze cantitatea de energie termica in Gcal repartizata dvs. pentru luna de calcul. Trebuie sa mentionez faptul ca in luna noiembrie 2014, costurile cu energia termica au fost foarte mici deoarece nici nu a fost prea frig, astfel incat si cantitatea de energie termica repartizata apt. dvs. a fost mica
Dupa completarea acestui document pentru toti cei care au solicitat si li s-au aprobat aceste ajutoare, DAC-ul trimite la as. prop. inca un document cu suma de care va fi scazuta efectiv fiecarui beneficiar de ajutor la incalzire.

Deci raspunsul corect la intrebarea pusa este: DAC din localitatea dvs.

Solicitati administratorului sa va arate (este obligat sa afiseze aceste documente) documentul primit de la DAC si in dreptul dvs. o sa gasiti, probabil suma de 10,50 lei.
Tot pe acel document, la partea de jos, este data formula de calcul.
Ajutorul pentru incalzire rezulta din aplicarea unui procent individual dintr-o grila de venituri la cota de caldura repartizata in lista de intretinere. Suma acordata prin aplicarea acestui procent nu poate depasi suma maxima de care ne vorbiti dv.

Am sa va dau un exemplu care poate va va lamuri:
- ati declarat veniturile familiei si din grila reiese ca vi se acorda un procent de 10% din cota de caldura.
- la procentul de 10% suma maxima de acordat este 124 lei si ea nu poate fi depasita;
- caldura in luna noiembrie a fost pentru dv. 103 lei. La aceasta cota se aplica procentul de 10% si rezulta un ajutor de incalzire de 10.3 lei.
- daca ati fi avut o cota de caldura de 1300 lei, atunci 10% din aceasta cota ar fi fost 130 lei, dar suma maxima de acordat era fixata la 124 si atunci nu vi se acorda 130 lei, ci numai 124 lei.
- daca ati fi avut o cota la caldura pe lista de intretinere de 1100 lei, atunci vi s-ar fi acordat 10%, adica 110 lei, si suma v-ar fi fost scazuta in intregime deoarece era mai mica decat 124 lei - maximul admis.

Ramane sa ne lamuriti si pe noi ce reprezinta acea suma de 123.02 lei pe care ati achitat-o si de unde stiti de suma maxima de 124.12 lei (din ce document).
Buna seara.Raspund cu o mica intarziere ca suma de 123,02 reprezinta suma aferenta cheltuielilor pe luna noiembrie,adica apa calda,apa rece,caldura,abonament instalator,administrator.Cealalta suma de 124,12 reprezinta valoarea ajutorului maxim lunar pentru incalzirea locuintei cu energie termica pentru luna noiembrie 2014.Este dispozitie data de DAC semnata de primar.
Ajutorul pentru caldura, inca o data va spun, se acorda ca procent numai la cota de caldura, nu la toata intretinerea.
Suma maxima de acordat pentru procentul la care va calificati este 124.12 lei.

Spuneti-ne cat a fost caldura pe lista si ce procent aveti dv. pentru ajutor.
Pe acea hartie,semnata de primar scrie ca se aloca o compensare procentuala de 20% din bugetul de stat si 20% din bugetul local.Suma aferenta caldurii pe luna noiembrie nu o mai am.Va scriu cu date concrete pe luna decembrie astfel:cheltuieli 190,64,caldura 41,69,subventia -16,68.In actul semnat de primar pentru luna decembrie este prevazuta suma maxima de 141.52.Este corect calculata subventia ?Eu maine imi voi plati cheltuielile si o sa cer si administratorului sa mi arate acel tabel de la DAC .Mentionez ca nu afiseaza nici un tabel cu cheltuieli indiferent in ce scop le face.M am rugat de el de trei ori sa imi repare streasina care tocmai a fost pusa noua din banii nostri ,deoarece stau cu galeata pe balcon si ma tot amana.Sper sa rezolv si aceasta problema in curand.

Alte discuții în legătură

Subventie de 50% STARGATE1 STARGATE1 Vin la dv. cu o mare nelamurire ! Locuiesc intr-un bloc de garsoniere patronate de o firma deci sunt chirias ! Am depus cererea de acordare a ajutorului ... (vezi toată discuția)
Nu mi s-a aprobat ajutorul de caldura 2012-2013 DLaurentiu DLaurentiu Buna seara.In data de 08-noiembrie-2012 la scoala 148 sector 5,am depus actele pentru ajutorul de caldura pentru perioada 2012-2013,.Acolo mi s-a spus ca sunt ... (vezi toată discuția)
Calcul distributie energie termica vladbusca vladbusca Buna ziua As dori sa aflu cum sau dupa ce formula se calculeaza distributia energiei termice la pausal (fara repartitoare) pe o scara unde exista ... (vezi toată discuția)