avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... garantie produs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

garantie produs

Buna ziua

Am un produs in service in garantie la un magazin de calculatoare. L-am dus acolo in aprilie si nimeni pana acum nu vrea sa-mi spuna cat sa mai astept.

Deci sunt cu produsul platit de 2 luni in service, cei de la magazin nu vor sa-mi spuna nimic si gasesc diverse minciuni ca sa ma mai amane.

Nu au respectat nici un termen din certificatul de garantie unde scrie ca in x zile ma informeaza ce are, dupa care imi dau un termen in care va fi rezolvat, etc.

Am vrut sa fac reclamatie la opc dar dansii se ocupa numai de persoane fizice.

Ce pot sa fac, cum pot sa-i fortez, legal, sa ma bage si pe mine in seama si sa-mi rezolve problema?

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 7 Iunie 2009
teh, utilizator
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 19:43, 8 Iunie 2009
Se numeste OPC (protectia consumatorului) si cred ca sunt cei mai in masura sa va ajute.
Multumesc pentru raspuns.

Se pare ca mai nou se numeste ANPC si iata ce scrie la ei pe site:

- Reclamaţiile şi sesizările adresate ANPC pot fi depuse doar de către consumatori persoane fizice.

- Divergenţele între operatorii economici nu intră în sfera de competenţă a Autorităţii Naţionala pentru Protecţia Consumatorilor.
Dvs. trebuie sa beneficiati de prevederile Legii nr. 449/2003, modificata.
Termenul de reparatie pentru produsele aflate in garantie, este de 15 zile de la data intrarii produsului in service.
Adresati-va unitatii de service si solicitati un certificat de negatie, in baza caruia puteti sa cereti vanzatorului (producatorului) sa va inlocuiasca produsul sau sa va restituie contravaloarea acestuia.
In caz contrar, inaintati o notificare vanzatorului si unitatii de service prin care le aduceti la cunostinta intentia de solutionare a "impasului" in care va gasiti, urmata, in caz contrar, de ationarea in justitie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare gresita in procesul verbal de constatare a contraventiei dat de anpc astrea astrea Buna ziua, Azi, 21.05.2018 am primit o amenda de 1000 lei de la ANPC. In fapt, un client a revenit la magazinul nostru in data de 2 mai 2018 si a cerut ... (vezi toată discuția)
Garantie produs dakoo dakoo Am achizitionat acum mai putin de 6 luni un laptop de la un magazin Altex. La mai putin de 6 luni acesta s-a defectat. Am fost la ei, si am intrebat, teoretic, ... (vezi toată discuția)
Garantie televizor Bogdan88 Bogdan88 Buna seara. In februarie 2008 am achizitionat un televizor marca Grunding din magazinul Flanco ( Tg-Jiu ). De la bun inceput de cand mi s-a facut proba la ... (vezi toată discuția)