avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mama decedata inaintea bunicului, bunica in viata, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mama decedata inaintea bunicului, bunica in viata, nepoata mosteneste?

Buna ziua

Mama mea a decedat in 2003,divortata, singurul copil fiind eu. Dupa deces, am dezbatut succesiunea-un apartament, ca singur mostenitor, in prezent avand actul de mostenitor.
In 2014, aprilie, decedeaza tatal mamei mele, bunicul meu. Bunicul meu este copropietar cu bunica pe un apartament( pe actul de cumparare al acestuia apar amandoi) si detine pamant de la strabunica mea, mama lui, decedata de 24 de ani, cu titlu de proprietate.
Bunica mea nu doreste sa dezbatem succesiunea spunand ca eu nu am niciun drept pe partea bunicului- apartament si teren, drept pentru care a delegat o ruda sa ridice banii de arenda de pe terenul bunicului fara a dori sa socoteasca partea care mi s-ar cuveni.De asemenea, a golit conturile bancare ale bunicului si i-a depozitat in contul sau personal
Eu , totusi, o mostenesc pe mama mea, singurul lor copil? Imi ajuta la ceva acea declaratie de acceptare a mostenirii sau ma duc degeaba la notar?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: pusa2mimi , utilizator 09:44, 15 Ianuarie 2015
Buna dimineata,
Dumneavoastra aveti drept la mostenirea bunicii, prin reprezentare ,in locul mamei decedate impreuna cu bunicul si alti copii ai bunicilor ( unchi, matusi ai dumneavoastra) daca sunt.
Nu exista alti mostenitori in afara de bunica mea- traieste si mama mea care este decedata, eu fiind singura nepoata, bunicii mei nemaiavand copii. Cat imi revine mie din mostenire?
Inteleg ca nu aveti cu cine imparti.
De ce va faceti griji?
este vorba de faptul ca s-au ridicat banii de pe terenul bunicului, din banca,bunica dand indicatii ca ea este singura mostenitoare, nu-mi recunoaste dreptul de a mosteni. in plus, dupa parerea dumneaei, fiind singura mostenitoare, crede ca poate da orice din ceea ce are neamurilor sale din alt judet...
Aveți de acceptat succesiunea după bunic. Dacă nu va înțelegeți cu bunica, veți dezbate succesiunea în instanță.

Alte discuții în legătură

Mostenitori? mon@ mon@ Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Despre ce e vorba: Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Dansul era recasatorit (in urma decesului bunicii) de aproximativ ... (vezi toată discuția)
bunica vitrega - cine o mosteneste? inna inna Buna ziua, Dupa moarte bunicii, bunicul meu s-a recasatorit. Mama avea 18 ani iar apartamentul in care locuiau toti trei era inchiriat. Ulterior l-au ... (vezi toată discuția)
Vanzare cumparare, testament sau altceva...? pdulau pdulau Buna. Situatia noastra este in felul urmator: doi copii, parintii decedati, mama singurul copil la parinti. Tatal mamei mort (bunicul copiilor). Sora mai ... (vezi toată discuția)