Mama mea a decedat in 2003,divortata, singurul copil fiind eu. Dupa deces, am dezbatut succesiunea-un apartament, ca singur mostenitor, in prezent avand actul de mostenitor.
In 2014, aprilie, decedeaza tatal mamei mele, bunicul meu. Bunicul meu este copropietar cu bunica pe un apartament( pe actul de cumparare al acestuia apar amandoi) si detine pamant de la strabunica mea, mama lui, decedata de 24 de ani, cu titlu de proprietate.
Bunica mea nu doreste sa dezbatem succesiunea spunand ca eu nu am niciun drept pe partea bunicului- apartament si teren, drept pentru care a delegat o ruda sa ridice banii de arenda de pe terenul bunicului fara a dori sa socoteasca partea care mi s-ar cuveni.De asemenea, a golit conturile bancare ale bunicului si i-a depozitat in contul sau personal
Eu , totusi, o mostenesc pe mama mea, singurul lor copil? Imi ajuta la ceva acea declaratie de acceptare a mostenirii sau ma duc degeaba la notar?
Multumesc
Exact, bunica detine in nume propriu 3 ha, o casa de vacanta,jumataate de apartament, la care nu am nici pretentii si nici drepturi, plus ceea ce are in comun cu bunicul.
Ma ajuta cumva, acea declaratie notariala pentru a recuprera,pana la dezbaterea succesiunii, pe orice cale, ceea ce mi se cuvine?Totusi, dupa cum spuneti dvs, eu detin 3/4 din terenul si jumatatea de apartament a bunicului, ca mostenire dupa mama...Banii, 3/4 din arenda, ruda bunicii refuza sa ii dea..ce fac?
Succesiunea nu s-a deschis deoarece bunica nu doreste sa faca acest lucru,a spus ca nu semneaza la notar nimic...
Domnul Luchian Seb, nici eu nu mi-am pus problema cum sa recuperez banii de la oamenii care m-au crescut, dar se pare ca , desi cea care, de la decesul mamei a avut grija de ei am fost eu, bunica sa se sfatuiasca cu aceasta ruda ale carei interese nu le cunosc si din cuvantul careia nu iese.
Succesiunea se deschide prin moarte.
Dvs. cereti la notar dezbaterea succesiunii. Pe dvs. nu va afecteaza cu nimic din punct de vedere legal faptul ca bunica nu semneaza nimic. Notarul va dezbate succesiunea, va inventaria bunurile, (etc.), va stabilii cine are chemare la mostenire si va astepta ca cei chemati sa accepte sau nu cota de mostenire in termenul prevazut de lege.
Ca bunica nu va dori sa accepte mostenirea... asta e treaba ei.
Dar repet, cea mai buna cale este dialogul.
Dialogul este inchis..bunica are 87 de ani, gandire proprie, nepoata de la sora ei in viata si apropiata( cea care a risdicat banii si care ii si tine) Daca bunica nu se prezinta la notar cum se procedeaza? eu am inteles din ca am citit ca trebuie sa fie prezenta..poate gresesc
Va fi citata la notar, daca nu se prezinta, veti primi de la notar o Incheiere, dupa care nu va ramane dacat judecata. Puteti sa ii puneti in vedere aceasta cu specificatia ca daca nu se prezinta la notar si ajungeti in instanta, puteti cere cheltuieli de judecata si plateste dansa! Este sigur ca nepoata de sora doreste sa o mosteneasca pe bunica dvs.
Mostenitori?
mon@
Va rog sa ma ajutati cu un sfat. Despre ce e vorba:
Bunicul meu a decedat in urma cu 7 ani. Dansul era recasatorit (in urma decesului bunicii) de aproximativ ... (vezi toată discuția)