avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... URGENT : Cerere respinsa ca nefondata .
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

URGENT : Cerere respinsa ca nefondata .

Buna ziua , am o intrebare referitoare la un caz . Sora mea este arestata preventiv intr-un dosar . Perioada de cand este arestata preventiv este de 7 luni si inca , continua . La fiecare instanta cand se cere inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar se respinge cererea ca fiind nefondata . Imi puteti spune exact ce inseamna ca se respinge ca nefondata si ce trebuie facut clar si cu exactitate ca cererile sa fie acceptate ca fondate pentru a fi pusa in libertate cu una din masuri ?

Ps : Vroiam sa mai stiu daca : voi face rost de cateva caracterizari pentru ea ( avocatul a spus ca ar fi bine sa fie cateva caracterizari ) , acele persoane care o caracterizeaza cine trebuiesc sa fie si daca vor fi si ele chemate in instanta ca martor sau auditie sau altceva .

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra cu mare nerabdare .
Cel mai recent răspuns: IonutPerschi , utilizator 14:50, 22 Ianuarie 2015
Ar trebui sa va lamureasca avocatul daca l-ati platit.

Cererile se resping intrucat argumentele parchetului sunt mai puternice decat cele apararii in raport de fapta si alte circumstante...

Este bine sa se evite arestarea si sa se angajeze avocat la momentul in care se judeca arestarea preventiva pana sa se dispuna arestarea deoarece ulterior este mult mai greu de pus in libertate persoana.

Ce fapte a comis?
Nefonadata inseamna fara fundament sau fara temei.
Nu cunosc temeiurile care au stat la baza arestarii preventive, dar măsura preventivă se revocă, din oficiu sau la cerere, în cazul în care au încetat temeiurile care au determinat-o ori au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii, deasemenea masura preventivă se înlocuieşte, din oficiu sau la cerere, cu o măsură preventivă mai uşoară, dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru luarea acesteia şi, în urma evaluării împrejurărilor concrete ale cauzei şi a conduitei procesuale a inculpatului, se apreciază că măsura preventivă mai uşoară este suficientă pentru realizarea scopului masurilor preventive.
Va multumesc , foarte clar si concis ceeace ati redat aici , cat despre : " Ps : Vroiam sa mai stiu daca : voi face rost de cateva caracterizari pentru ea ( avocatul a spus ca ar fi bine sa fie cateva caracterizari ) , acele persoane care o caracterizeaza cine trebuiesc sa fie si daca vor fi si ele chemate in instanta ca martor sau auditie sau altceva . " ce imi puteti spune ?

E acuzata pentru trafic de minore in forma continuata , trafic de persoane in forma continuata si aderare la grup infractional . Al ei sot a avut un club de masaj erotic iar fetele sus mai faceau si altele ., sora mea fiind doar receptionera , incasa suma servea clientul in receptie cu o bautura si batea totul pe casa de marcat .
Sunt utile orice acte in circumstantiere.
Este indicat sa se depuna inscrisuri in circumstantiere intrucat situatia este incurcata conform acuzatiei...

A recunoscut sau a negat comiterea faptelor pentru care a fost pusa sub acuzare?

Alte discuții în legătură

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri IonutPerschi IonutPerschi Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit . Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)