avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... URGENT : Cerere respinsa ca nefondata .
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

URGENT : Cerere respinsa ca nefondata .

Buna ziua , am o intrebare referitoare la un caz . Sora mea este arestata preventiv intr-un dosar . Perioada de cand este arestata preventiv este de 7 luni si inca , continua . La fiecare instanta cand se cere inlocuirea arestului preventiv cu masura arestului la domiciliu sau controlul judiciar se respinge cererea ca fiind nefondata . Imi puteti spune exact ce inseamna ca se respinge ca nefondata si ce trebuie facut clar si cu exactitate ca cererile sa fie acceptate ca fondate pentru a fi pusa in libertate cu una din masuri ?

Ps : Vroiam sa mai stiu daca : voi face rost de cateva caracterizari pentru ea ( avocatul a spus ca ar fi bine sa fie cateva caracterizari ) , acele persoane care o caracterizeaza cine trebuiesc sa fie si daca vor fi si ele chemate in instanta ca martor sau auditie sau altceva .

Va multumesc si astept raspunsurile dumneavoastra cu mare nerabdare .
Cel mai recent răspuns: IonutPerschi , utilizator 14:50, 22 Ianuarie 2015
Nu a recunoscut si a negat fapta . Procesul se afla in camera preliminara ( din ce stiu camera preliminara ca timp are un termen de 2 luni , a trecut o luna deja ) si acum se discuta competenta teritoriala a instantei . Inca odata s-a respins ca nefondata cererea de eliberare sub control judiciar sau arest la domiciliu .
In ce sens a negat faptele?

Pe trafic de minori nu prea se pune in libertate dar in cazul dvs. exista sanse.
Ce facea in concret conform acuzarii?
A constrans victimele?
Victele nu s-au declarat victime si participa la proces doar in calitate de martori nu a existat nici o forma de constrangere , sau sechestru chiar in urma declaratiilor asa ziselor victime . Astazi este proces pentru a se pune in legalitate competenta teritoriala a instantei sa se mute instanta in orasul in care s-a comis fapta . Dar e ciudat si nasol ca se tot plimba de la un penitenciar la altul cele 180 de zile de arest preventiv in cadrul IPJ au expirat si deja au 2 luni pe penitenciar . Ba Galati , ba Bacau si tot nu vor sa le dea drumu , cei de la diicot in instanta spun ca prezinta pericol si ca poate influenta . Ce sa influenteze ca s-a inchis rechizitoriu mai sunt 2 pasi pana la primul proces . Avocatul a zis ca ele s-au conformat pana acum nu a existat nici un fel de comunicare decat cu familia , familia nu a comunicat cu nimeni in afara de ele . Nu au influentat nimic si etc ce mai spune avocatul acolo , dar avocatul mai spune ca acum nu poate sa se prezinte cu nici un fel de dovada in camera preliminara , ei mizeaza pe prima infatisare cu citare a martorilor etc . Nici nu stiu ce sa zic . Nu vor sa le dea drumul si nu vor , mai ales ei ! Ps : In cazul de fata nu au fost plangeri sau alte chestii , s-a autosesizat DIICOT !
Ultima modificare: Joi, 22 Ianuarie 2015
IonutPerschi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare disjungere si clasare- nelamuriri IonutPerschi IonutPerschi Buna ziua , am o intrebare la care as dori sa imi da-ti un raspuns cat se poate de explicit . Iubita mea este arestata intr-un dosar . Este arestata ... (vezi toată discuția)
Control judiciar dat de procuror ciurli_si_burli ciurli_si_burli In cazul in care procurorul face prelungire a controlului judiciar si inculpatul este trimis intre timp (sa zicem la scurt timp dupa prelungirea controlului ... (vezi toată discuția)
Se poate prelungii arestul preventiv fara noi probe? minimiri minimiri este vb de un dosar de frada infomatica,iar procurorul a cerut prelungirea mandatului de arestare preventica pe motiv ca nu a avut timp sa puna probe dat fiind ... (vezi toată discuția)