avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Ocupare abuziva loc de parcare inchiriat de la primarie

Am un loc de parcare ptr.care platesc taxa anuala la primarie si de 2 saptamani a fost ocupat abuziv de un autoturism cu nr.de Bulgaria. Am facut demersuri la autoritati dar nu m-au ajutat in niciun fel pe motiv ca autovehiculul nu pare abandonat si nu au cum sa verifice posesorul ca nu au acces la date privind autovehiculele inmatriculate in afara tarii. Autovehiculul pare vechi si nu are o roata, aceasta fiind scoasa si pus un butuc de lemn ca sa sustina masina. Mentionez ca parcarea se afla intr-o curte interioara in care sunt situate mai multe imobile si care sunt in administrarea primariei.Locatarii de aici impreuna cu mine platim chirie la stat. In interiorul masiniii este un nr.de telefon pe care l-am apelat si eu si autoritatile, insa persoana care a raspuns a zis ca nu are nicio legatura cu vehiculul respectiv. Va rog sa ma sfatuiti unde pot face demersuri ca sa mi se elibereze locul de parcare ptr.care am platit taxa.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:07, 20 Ianuarie 2015
plangere scrisa la primarie si politie.
romibaro a scris:

plangere scrisa la primarie si politie.


Incepeti cu primaria, ei au si politia locala, vin si iau masina, pe motiv de ocupare abuziva a unui loc care le apartine lor, si pe care vi l-au inchiriat dvs. Politia nu are ce sa faca acum.
Da, autoturismul de poate ridica daca sesizati politia si aveti dovada ca locul de parcare va apartine.
Scrieți și Dvs: NU PARCAȚI! Pană + bătaie :) cum am văzut undeva.

Lăsând gluma la o parte, Primăria este cea care încasează banii, deci ea trebuie sa rezolve problema. Aveți un contract de închiriere, deci Primăria trebuie să vă pună la dispoziție locul de parcare pentru care plătiți.
Citez din mesajul dvs.: "... Mentionez ca parcarea se afla intr-o curte interioara in care sunt situate mai multe imobile si care sunt in administrarea primariei.Locatarii de aici impreuna cu mine platim chirie la stat.... "
Inteleg ca imobilele unde locuiti sunt administrate de catre primarie si platiti chirie pentru ca locuiti in imobil. Pentru locul de parcare, nu reiese din mesajul dvs., ca platiti chirie separat si ca in talonul de parcare este nominalizat locul "X" ca inchiriat de dvs. De regula, primaria atribuie locuri de parcare, contra cost, intr-o anume zona, fara a nominaliza strict locul de parcare. In acest caz, dvs. nu sunteti singurul beneficiar al respectivului loc de parcare, motiv pentru care orice persoana care a platit un talon de parcare pentru o anume zona, are dreptul sa parcheze pe locul gasit liber in respectiva zona.
Solutia cea mai simpla este va sa interesati la vecini daca stiu cine este proprietarul masinii inregistrate in Bulgaria si sa il contactati, daca aveti pe talon, nominalizat respectivul loc de parcare.
In acelasi timp, autovehiculele abandonate (poate fi vorba de asa ceva, daca masina respectiva nu mai are o roata sau masina poate fi in reparatie capitala, de durata - lipseste momentan o anume piesa) trebuie anuntate la primarie pentru a fi ridicate si duse in locurile special amenajate ale primariei sau la REMAT.

Alte discuții în legătură

Parcarile de resedinta benvenutto benvenutto Buna ziua, Am si o nelamurire legata de acest subiect. Doresc sa stiu daca exista un act normativ care sa oblige primaria unui oras (Timisora) sa concesioneze ... (vezi toată discuția)
Legi parcare autoturism LuchianSeb LuchianSeb Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general? De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private ... (vezi toată discuția)
Buna seara! vă rog mult sa mă ajutați cu o situație pe care ... Iolanda Barbu Iolanda Barbu Buna seara! Vă rog mult sa mă ajutați cu o situație pe care nu știu cum să o mai manageriez...Apartament nou, o data cu el promis și loc de parcare in ... (vezi toată discuția)