avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Intr-o familie fara copii decedeaza sotul; Mai are dreptul si altcineva in afara de sotie la masa succesorala (nepoti, frati ai celui decedat) ? . Intreaga masa succesorala este dobandita in timpul casatoriei.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
piru, utilizator
Cel mai recent răspuns: piru , utilizator 16:30, 15 Ianuarie 2015
Sotia vine la mostenire in concurs cu fratii defunctului sau nepotii de frate si cu parintii sotului daca sunt in viata.
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
ContSters338589, utilizator
Pentru jumatate din bunurile comune, adica pentru cota sotului care a decedat, vin la mostenire sotul supravietuitor alaturi de alte rude: fratii, parintii, nepotii defunctului.
Cota pe care o primeste sotul supravietuitor se stabileste in functie de clasa de mostenitori cu care vine la mostenire.
Multumesc de raspunsuri !
Ultima modificare: Joi, 15 Ianuarie 2015
piru, utilizator
Multumesc de raspunsuri ! Sotul a cedat sotiei toate drepturile in anul 1961 prin testament autentificat la Notariatul de Stat al Raionului localitatii de unde apartin . In afara de acest lucru, in ultima perioada a vietii sotul a fost lipsit de discernamant si sotia a obtinut punerea sub interdictie judecatoreasca a acestuia, ea fiind numita de instanta curator si tutore . Aceste aspecte modifica dreptul la masa succesorala ?
In aceasta situatie, doar mostenitorii rezervatari pot ataca acest testament, care in cauza ar fi doar parintii defunctului. Mai este vreunul in viata?
Daca nu, atunci intrega mostenire revine sotiei supravietuitoare.

Alte discuții în legătură

Succesiunea după frate Cristian Racaceanu Cristian Racaceanu Dacă fratele tatei a decedat iar defunctul nu a avut descendenți și nici părinți în viața sau soție fiind divorțat ,ce drept la moștenire are tata ... (vezi toată discuția)
Succesiune nicoleta grama nicoleta grama daca sotul care a decedat a lasat testament sotiei,la succesiune trebuie sa ia parte si nepotii de la frati? (vezi toată discuția)
Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)