avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Plata catre persoana fizica
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Plata catre persoana fizica

Buna ziua.Firma a cumparat o masina de la o persoana fizica printr-un contract de vanzare-cumparare in valoare de 55000.Pot plati prin casa?
Cel mai recent răspuns: Cabinet Expert Contabil , Contabil 15:32, 20 Ianuarie 2015
La această dată sunt încă în vigoare prevederile OG 15/1996, care permit efectuarea de plăti în numerar către persoane fizice fără avea o limita superioară. Atenţie însă că pentru plăti mai mari de 15.000 euro /tranzacţie/zi, societatea va trebui să raporteze tranzacţia la Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea spălării banilor, conform Legii 656/2002.
Nu ati precizat daca sunt 55000 lei sau euro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare autoturism de la persoana fizica pe societate neplatitoare de tva narcispataru narcispataru Buna ziua, As dori sa cumpar un autoturism de la o persoana fizica pe firma neplatitoare de TVA. Exista modalitati de plata in numerar toata suma( aprox ... (vezi toată discuția)
Pfa registru de caa VRABIE SIMONA VRABIE SIMONA Buna ziua, Am si eu o intrebare legata de PFA,pot incasa ca pfa in casa venituri peste 5000 lei?Va multumesc (vezi toată discuția)
Plafon de plata facturi in numerar yvm yvm Buna ziua In ce conditii poate plati o persoana fizica cu numerar o factura mai mare de 5000 RON? (vezi toată discuția)