avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Societate pe actiuni ... audit - cenzori
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Societate pe actiuni ... audit - cenzori

La o societate pe actiuni doresc sa modific actul constitutiv in sensul numirii unei comisii de cenzori in locul unei societati care efectueaza auditul ? ce trebuie sa fac ? se face prin adunare general ordinara sau extraordinara?
Cel mai recent răspuns: lukacs , utilizator 09:40, 21 Ianuarie 2015
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
Vasilateanu, utilizator
Art. 111. - (1) Adunarea generală ordinară....
(2) În afară de dezbaterea altor probleme înscrise la ordinea de zi, adunarea generală este obligată:
[{*}] a) să discute, să aprobe sau să modifice situaţiile financiare anuale, pe baza rapoartelor prezentate de consiliul de administraţie, respectiv de directorat şi de consiliul de supraveghere, de cenzori sau, după caz, de auditorul financiar, şi să fixeze dividendul;
b) să aleagă şi să revoce membrii consiliului de administraţie, respectiv ai consiliului de supraveghere, şi cenzorii;
[{*}] b1) în cazul societăţilor ale căror situaţii financiare sunt auditate, să numească sau să demită auditorul financiar şi să fixeze durata minimă a contractului de audit financiar;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate comerciala - aprobare bilant CLASOR CONSULT CLASOR CONSULT In ce forma de adunare trebuie constituita societatea pentru aprobarea bilantului?? Adunare generala ordinara sau adunare generala extraordinara? Cu ce ... (vezi toată discuția)
Remuneratie administratori sa - trebuie sa existe o aga anuala? adela05 adela05 Legea ne oblige ca, in fiecare an sa se stabileasca prin aga remuneratia cuvenita membrilor Consiliului de Administratie al unui SA sau aceasta remuneratie ... (vezi toată discuția)
Administartorii pot fi revocati numai de adunarea generala ordinara ? arlandh arlandh Sunt actionar la un SA si am solicitat CA convocarea adunarii generale extraordinare avand ca ordine de zi revocare administratori, revocare cenzori, alegere ... (vezi toată discuția)