avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Scoaterea din evidenta cazier judiciar dupa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Scoaterea din evidenta cazier judiciar dupa dezincriminarea faptei

Buna seara,

Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru scoaterea din evidenta cazier judiciar in cazul in care ai fost condamnat printr-o sentinta definitiva la o pedepsa de 6 luni cu suspendarea executarii pedepsei pe o perioada de 2 ani si 6 luni in baza CP vechi, iar pe NCP fapta a fost dezincriminata?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:45, 21 Ianuarie 2015
Cerere in instanta pentru aplicarea legii noi mai favorabile.
am cerut in instanta aplicarea legii mai favorabile si s-a admis cererea fapta fiind dezincriminata pe noul cod penal, am sentinta definitiva, insa la cazier nu s-a operat. Au trecut 8 luni de cand a fost dezincriminata fapta. Ce trebuie facut pentru avea cazierul judiciar curat?

multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 21 Ianuarie 2015
danielbox4, utilizator
ma puteti ajuta va rog cu un raspuns.
Depuneti hotararea legalizata la IGP insotita de o cerere in sensul dorit de dvs..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In ncp nu mai exista infractiunea - cum se poate face reabilitarea si stergerea cazierului ? cosdep cosdep Cercetari penale incepand cu 2003 (octombrie). Efectuat 21 luni arest preventiv. Apoi dosarul s-a \\"spart\\" in 3: primele 2 sentinte date in feb.2007 ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! astăzi am fost și mi am scos cazierul judiciar ... Maryan1990 Maryan1990 Bună seara ! Astăzi am fost și mi am scos cazierul judiciar din punctul meu de vedere am crezut că este curat dar surpriza este că nu a fost și a rămas ... (vezi toată discuția)
Cerere reabilitare - pedeapsa de 2 ani cu aplic. art 81 c.pen. spn89 spn89 Salut, Am fost acuzat si condamnat la 2 ani cu suspendare si 4 ani de incercare pt fals si uz de fals in vara anului 2009, apoi in 2010 am avut si sentinta ... (vezi toată discuția)