avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 674 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Vector fiscal
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Vector fiscal

Bine v-am gasit!
In noiembrie 2014, un grup de 4 prieteni au infiintat un SRL. In actele de infiintare intocmite de o firma de "infiintari firme", firma nou infiintata apare ca neplatitoare de TVA si platitor de impozit pe venit ca microintreprindere.
Dar ei au nevoie ca firma sa fie platitoare de TVA si platitoare de impozit pe profit.
Cum se poate modifica aceasta?
Exista termene de timp, de cifere, trebuie modificat vectorul fiscal (D010)...?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: tina1234 , utilizator 19:46, 23 Ianuarie 2015
. Inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune ulterior inmatricularii societatii, chiar daca nu se atinge plafonul ce obliga la inregistrarea in scopuri de TVA, conform art. 153 alin. (1) lit. c)
din Codul fiscal.
Ulterior inmatricularii la Registrul comertului, o societate ce desfasoara activitati economice si nu este inregistrata in scopuri de TVA are dreptul sa solicite inregistrarea in scopuri de TVA prin optiune chiar daca nu atinge plafonul ce obliga la inregistrarea in scopuri de TVA. In acest sens, cand doreste sa se inregistreze in scopuri de TVA, va depune la organul fiscal competent declaratia de mentiuni formular 010.
O societate nou infiintata va fi obligatoriu platitoare de impozit pe venit
In momentul in care constatata ca nu mai indeplineste unul din criteriile pentru a fi Microintreprindere va trece la plata impozitului pe profit incepand cu trimestrul in care s-a produs modificarea(mai multe in OUG 8/2013)
Ultima modificare: Vineri, 23 Ianuarie 2015
Cabinet Expert Contabil, Contabil
Pentru ca firma sa fie platitoare de tva trebuie sa va prezentati la sediul finantelor publice unde este arondata firma si sa va inregistrati (administratie sau serviciu fiscal) ca platitor de tva ( sunt anumite acte care trebuie depuse ve ti afla acolo) referitor la trecerea de la micro la profit stiu ca trebuie sa aveti o cifra de 65.000 euro ca sa puteti opta ( ve ti afla tot de la finante ) dat fiind faptul ca dvs. v-ati infiinat in 2014.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma noua infiintata fifi58 fifi58 o firma noua infiintata cu capital social mai mic de 25 000 euro , cu domeniul de activitate comert este obligata sa fie platitor de impozit pe v. microintr. ... (vezi toată discuția)
Depasire plafon 65000 euro la 31.12.2015 vdeny vdeny Buna ziua, Daca la 31.12.2015 am o CA=350000 lei, sunt cu 3%, din ce luna trec la platitor de impozit pe profit? Cursul euro este cel de la data de ... (vezi toată discuția)
Declaratii firma nou infiintata SfetcuArabela SfetcuArabela Buna ziua, Am inregistrat la Registru un srl prin decembrie. Inca nu am inregistrat soc. in scopuri de TVA si nici nu am avut nici o singura operatie pana ... (vezi toată discuția)