avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune cu RCA expirat
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune cu RCA expirat

O maşina a fost lovită din spate de o altă maşină a cărei RCA a fost expirat.
Proprietarul maşinii lovite având CASCO a reparat maşina la un service.
Asiguratorul solicită vinovatului plata daunei.
Intrebarea mea este, dacă şoferul vinovat trebuia să afle şi să accepte o antecalculaţie privind contravaloarea reparaţiilor, sau avea dreptul de a alege:( un service, care să efectueze reparaţiile la un preţ mai convenabil ?
Poate fi contestată valoarea solicitată de asigurator deoarece se solicită o sumă pentru care poate fi cumpărată o întreagă maşină cum era cea lovită ?
Cel mai recent răspuns: CAB DE AVOCAT BANICIOIU RODICA , Avocat 18:18, 24 Ianuarie 2015
Daca nu accepti suma ceruta de societatea de asigurare, ei te vor da in judecata. In acel proces te vei putea apara, vei putea contesta suma, poti cere expertiza de evaluare a daunelor si de stabilire a costurilor reparatiei si instanta va stabili care este suma pe care esti obligat sa o achiti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza daune firmele de asigurari? anays18 anays18 am o nelamuriri legata de un incident survenit acum aproximativ 2 ani ,in care o pers.aflata pe un motoscuter a intrat in spatele unui autoturism in urma unei ... (vezi toată discuția)
Accident auto: vinovatul cu numere de bulgaria nu avea rca luizzacretu luizzacretu am lovit o masina al carei sofer roman cu nr de bugaria nu mia acordat prioritate intorcind intrun loc cu linie continua nu avea rca vina apartinidui doar ... (vezi toată discuția)
Probleme recuperare dauna.la unii dauna totala la ceilalti nu claus10 claus10 In urma cu 1 luna si jum a avut un eveniment auto.Cineva a intrat in intersectie pe rosu si m-a lovit din lateral.Tipu era asigurat la Omniasig.Am deschis ... (vezi toată discuția)