avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... PASAPOARTE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

PASAPOARTE

va rog sa-mi explicati cum e cu legea pasapoartelorcu cip.se vor elibera pasapoarte simple(fara cip) pe un anumit termen? si care sunt conditiile?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 16:09, 10 Iunie 2009
Mergeti la serviciul de informatizare a populatei pentru a afla mai multe amanunte si ce acte va trebuie.
În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Europei din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de securitate şi elementele biometrice integrate în paşapoarte şi în documente de călătorie emise de statele membre, România, ca stat membru, va produce primele paşapoarte electronice.
Elementul de noutate constă în introducerea mediului electronic de stocare (cip). Cipul include datele personale existente în fila informatizată: nume, prenume, data naşterii, codul numeric, termenul de valabilitate al documentului, organul emitent, cetăţenia. De asemenea, acesta va conţine imaginea facială şi impresiunile digitale a 2 degete pereche de la ambele mâini, cu excepţia minorilor cu vârsta sub 6 ani şi persoanelor pentru care prelevarea amprentelor digitale este fizic imposibilă.
Faţă de paşapoartele actuale, care conţin 32 elemente de siguranţă, paşapoartele electronice vor conţine 50 elemente de siguranţă. Ca elemente de noutate putem enumera: introducerea elementelor biometrice în cip iar cipul este introdus într-o pagină de policarbonat care asigură protecţia şi securitatea acestuia, garantând totodată autenticitatea, integritatea şi confidenţialitatea datelor, stema României în tehnologie intaglio, pagina de policarbonat - conţinând datele de identificare ale titularului şi cipul - poziţionată între coperta întâi (interioară) şi pagina 1, pagina 1 cu fotografia în umbră a titularului realizată prin imprimare inkjet, fotografia titularului gravată laser şi fotografia în umbră realizată prin perforaţie cu laser, numărul paşaportului perforat prin paginile 1-32, inclusiv în coperta coperta a doua, iar în pagina din policarbonat gravat laser, datele informatizate citibile optic (MRZ), banda heliogravată în coperta 1, hârtia utilizată cuprinde filigrane în 3 tonuri, firul de broşare este protejat prin modaliatea de coasere, este introdus în copertă însemnul "Uniunea Europeană", însemnul distinctiv pentru paşaportul electronic.
Valabilitatea paşaportului electronic este de 5 ani, iar pentru minorii cu vârsta sub 6 ani, valabilitatea acestuia este de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tipuri de pasapoarte. documente necesare pentru obþinerea pasaportului Ares-3 Ares-3 În conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 2252/2004 al Consiliului Uniunii Europene din 13 decembrie 2004 privind standardele pentru elementele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o intrebare legata de noile buletine cu cip. din ... SecureBits SecureBits Buna ziua, Am o intrebare legata de noile buletine cu cip. Din ce am inteles se stocheaza amprenta pe cip, iar acest lucru ma deranjeaza. Exista posibilitatea ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte biometrice.o persoana poate fi localizata cu ajutorul unui astfel de pasaport biometric? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Scandalul pasapoartelor biometrice ce are de fapt la baza? Simpla emitere a pasaportului cu includerea amprentei digitale, numarul apocaliptic 666, riscul ca ... (vezi toată discuția)