avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Cafeneaua economiştilor Plati in euro in Ro
Discuție deschisă în Cafeneaua economiştilor

Plati in euro in Ro

Buna ziua!O societate comerciala achizioneaza un imobil de la o persoana fizica.Poate plati prin banca in euro,avand in vedere ca si contractul a fost incheiat in euro?Am citit si eu anexa 2 din Hotararea BNR,dar ce se poate intampla,daca torusi tranzactia se efectueaza in euro?
Cel mai recent răspuns: sandra_sandra_64 , utilizator 10:25, 30 Ianuarie 2015
In primul rand, niciun notar nu va incheia contractul de vanzare-cumparare fara a arata pretul in lei (se poate arata echivalarea si in euro la cursul zilei sau la orice alt curs agreat de parti)
In al doi-lea rand, nicio banca nu va efectua transferul bancar printr-o operatiune valutara.
In cazul in care, totusi, veti reusi sa efectuati plata in alta moneda decat RON (ex: prin plati successive pe casa), documentele de incasare vor fi intocmite obligatoriu in RON
Tocmai asta e problema ca banca efectueaza plata in euro spre mirarea mea.Notarul stiu cum va intocmi contractul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decontari in valuta camicami camicami Problema mea este urmatoarea :societatea ptr.care lucrez ,livreaza cherestea catre o societatea inregistrata fiscal in Romania,cu cod tva RO,societate ce ... (vezi toată discuția)
Facturile in euro, legal sau ilegal? steaua581 steaua581 buna ziua, am o nelamurire din punct de vedere juridic de ce la noi in Romania facturile sunt echivalate cu Euro? si de ce nu cu franci elvetieni sau USD? ... (vezi toată discuția)
Facturi externe barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Ma poate ajuta cineva spunindu-mi : 1)-,[b]la ce curs valutar [/b]trebuie sa calculez facturile externe platite cash ? : -la cursul valutar ... (vezi toată discuția)