avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Termen chemare in judecata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Termen chemare in judecata

Chemarea in judecata pentru drepturi salariale pe perioada 1 ianuarie 2010-13 mai 2011, mai este actuala , se mai poate face? este vorba de plata diferentelor pentru drepturi salariale neacordate.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:32, 1 Februarie 2015
Din Codul muncii:

Art. 268
(1) Cererile in vederea solutionarii unui conflict de munca pot fi formulate:
...
c) in termen de 3 ani de la data nasterii dreptului la actiune, in situatia in care obiectul conflictului individual de munca consta in plata unor drepturi salariale neacordate sau a unor despagubiri catre salariat, precum si in cazul raspunderii patrimoniale a salariatilor fata de angajator;
...
Teoretic nu se mai poate, a intervenit prescripția dreptului material la acțiune.
art.171 C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare drepturi salariale martin77 martin77 Daca abia dupa un an am observat ca drepturile salariale nu mi-au fost calculate corect si nu am contestat dispozitia de primar emisa in termen de 30 de zile, ... (vezi toată discuția)
Spor retroactiv Nico_Na Nico_Na Buna ziua ..as dori sa stiu daca o institutie publica poate acorda un spor retroactiv , fara hotarare judecatoreasca. O baza legala daca se poate ... (vezi toată discuția)
Buna seara...doresc sa va rog sa-mi spuneti care este articolul ... costel01 costel01 Buna seara...Doresc sa va rog sa-mi spuneti care este articolul din Codul Muncii care face referire la prescrierea acțiunii neplatei drepturilor ... (vezi toată discuția)