avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Despagubiri calamitati
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Despagubiri calamitati

Dupa vijelia din 30-31.01. acoperisul de pe o anexa proprietate personala, a zburat la vecinul pe acoperis, i-a spart cateva tigle si a zgariat parbrizul masinii. Acoperisul, in excesul de zel care m-a cuprins la vederea nenorocirii l-am inlocuit-reparat, cu parbrizul nu mai stiu ce sa fac. Va rog sa imi spuneti ce obligatii am in acest 'incident",sau ce obligatii avea vecinul (are garaj dar a parcat masina langa gard).Mentionez, ca nu am asigurare pe anexa, nu stiu daca m-ar ajuta cu ceva. Vecinul, nu are CASCO, are doar RCA. #-o
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 21:37, 3 Februarie 2015
Vecinul nu poate fi acuzat ca si-a parcat masina altundeva inafara de garaj. Trebuie reparat si parbrizul.
Va multumesc pentru raspuns si promptitudine.
Ma gandeam ca pagubele produse de calamitati, cazul relatat, a fost vant, nu a fost zapada, sloi de gheata care ar fi trebuit sa-i indepartez, vantul nu am cum sa-l opresc, acoperisul a fost renovat anul trecut, nu era vechi.
Poate imi dati un raspuns nepartinitor, si eu sunt "sofer" dar sunt si proprietarul acoperisului luat de vant sau dati-mi un sfat pentru viitor, referitor la asigurari...
Deja ati primit raspunsul. Proprietarul constructiei, este raspunzator pentru daunele provocate prin "ruina edificiului", adica avarii/vatamari provocate de lucruri provenite din proprietatea sa (acoperis, turturi, tencuiala, grinzi, caramizi, ghiveci de flori, extindere incendiere, etc)
Ca precizare, faptul ca desi a fost reparat recent, totusi a putut fi desprins de vant, dovedeste ca acoperisul nu a fost suficient consolidat.
Pentru a evita evenimente viitoare de acelasi gen, puteti sa asigurati proprietatea si anexele, printr-o polita facultativa de bunuri, la care sa adaugati si raspunderea civila privind evenimente de genul "ruina edificiului)
Va multumesc!
Acoperisul constructiilor smulse cu tot cu fundatie de catre tornade de exemplu, se considera suficient de bine reparate?
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
infosystems4u, utilizator

Alte discuții în legătură

Polita asigurare (despagubire) Georgeta76 Georgeta76 Buna Ziua, ma poate ajuta cineva cu un raspuns, legat de continutul unei polite de asigurare. Pot fi despagubita, de catre asigurator, daca in urma furtunii ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu-mi plateste dauna provocata de tornada baza baza buna ziua. vreau sa va spun ca in noaptea de 10-11 iulie 2014 a avut loc o perturbatie atmosferica, adica o tornada si mi-a desprins capacul casei, ... (vezi toată discuția)
Caderea acoperisului blocului mi-a distrus masina vioviowwm vioviowwm buna seara , as dori sa stiu ce sanse de castig am intr-un proces civil pentru recuperarea dunelor produse de caderea acoperisului blocului in care ... (vezi toată discuția)