avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O furtună puternică a făcut să cadă o bucată de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O furtună puternică a făcut să cadă o bucată de sticlă de la balconul meu pe o mașină. Proprietarul mașinii are pretenția să plătesc reparația și spune că va merge în instanță, ce am de făcut?

Bună seara, locuiesc la etajul 4,din 4 al unui bloc și in urma unei furtuni puternice care a făcut numeroase pagube în orașul meu și nu numai, de la mine de la balcon s-a desprins o bucata de sticla și a căzut pe o mașină care era parcata lângă bloc,deși nu locuiește în acest bloc, avariind-o destul de tare. Vreau să vă întreb cine este vinovat în această situație, proprietarul mașinii are pretenția ca eu să plătesc costul reparației mașinii, dar mie nu mi se pare corect, deoarece nu ma consider vinovată și spune că va merge în instanță. Va rog frumos să îmi spuneți ce am de făcut în această situație. Vă mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Geamul era al dumneavoastra deci ... din pacate, platiti.
Ca sa mearga in instanta ii trebuiesc probe. Ce probe exista ca geamul era proprietatea dv? Are vreo filmare, martori?
Buna ziua,
Daca geamul va apartine...trebuie sa platiti...dar puteti invoca si forta majora (conditiile meteo-mai ales daca au mai fost si alte pagube cauzate de furtuna)...dar si faptul ca locul pe care a parcat nu este loc de parcare ( daca a parcat intr-o zona unde nu sunt locuri de parcare marcate...).
Daca se adreseaza insttantei...discutati cu un avocat...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
Ionut.ion, utilizator
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu probele sunt problema se gasesc martori,poate a făcut și niste planșe foto sau un proces verbal de constatare a daunelor.Singura soluție în cazul unui proces este invocarea unor circumstanțe care sa înlăture răspunderea civilă delictuala cazul fortuit sau forta majora.Nu contează unde a parcat,daca locuia sau nu în zona(era alta situatie daca parca într-o zonă în care se făceau lucrări sau exista un avertisment de genul pericol cădere turturi,desprindere fatada etc).O sa aveti nevoie în mod cert de un avocat nu e genul de proces care poate fi soluționat cu sfaturi si copierevde modele astfel cum visează multi justitiabili.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2019
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
9 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se activează răspunderea civilă delictuală în varianta răspunderii pentru lucrul aflat în proprietatea sau posesia dvs.
Însă vă veți putea apăra invocând forța majoră, drept cauză exoneratoare de răspundere!

Alte discuții în legătură

Mi-a fost distrusa masina minzucatalin minzucatalin buna ziua. Din pacate am avut un incident destul de serios , fapt pentru care incerc sa ma documentez cat mai mult si rog persoanele care ma pot ajuta cu un ... (vezi toată discuția)
Daca pe bloc exista un afis cu " cade tencuiala" si masinile ... cristi1955 cristi1955 Daca pe bloc exista un afis cu \" Cade Tencuiala\" si masinile parcheaza in acel loc, in caz ca va cade tencuiala dupa fatada blocului cine suporta ... (vezi toată discuția)
Bună seara, s a întâmplat un incident în timp ce eram plecați ... dana1965 dana1965 Bună seara, S a întâmplat un incident în timp ce eram plecați de acasă. A bătut vântul foarte tare și s a spart geamul de la balcon și au căzut ... (vezi toată discuția)