avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurna

Muncesc la o companie de 4 ani in calitate de agent vinzari. In perioada cind ma aflu in deplasare in spatiul extracomunitar- R.Moldova primesc o diurna de 30 de ron, pe cind colegii mei primesc o diruna de 38 $ pentru R.Moldova- conformcontractului colectiv de munca. Insa in timp ce sunt in deplasare in Ucraina, Rusia, Belorusia primesc si eu diurna 38 $. Pot cere de la angajator , prin mediere sau judecata, datoriile fata de diurna pe perioda petrecuta in deplasare in R.Moldova?
Cel mai recent răspuns: Dfg9 , utilizator 20:13, 2 Februarie 2015
aveti in vedere prima data termenul de prescriptie (rxtinctiva de 3 ani) apoi conform codului muncii si codului fiscal raportati-va la angajatorul roman caci aici sunteti angajat, in Comunitate aveti doar delegatiile-deplasarile . Oricum pentru viitor sa aveti in vedere ca valoarea diurnei pentru delegare si detasare s-a majorat cf. Ordinului MFP 60/2015 publicat in MOf nr. 68 . Daca nu ati discutat inca cu angajtorul va sfatuiesc sa o faceti mai intai pate ajungeti la o intelegere pe cale amiabila. In caz contrar rezolvati prin actiune la tribunal sectia litigii de munca orice problema de orice ordin ar tine de Codul Muncii.
art.171 alin.1 C.mun. - Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.

===

Ordinul nr.60/2015 se refera la deplasarile interne , nu si la cele externe.
Ultima modificare: Luni, 2 Februarie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
merci

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diurna in mediul privat CosteaSonia CosteaSonia Unde as putea gasi legea care se refera la diurna in mediul privat? (vezi toată discuția)
Diurna si decont cazare minanika minanika Buna ziua, In cadrul unui proiect international am efectuat diverse deplasari in tara si strainatate fie pentru a participa la instruirile obligatorii ... (vezi toată discuția)
Diurna ciorel ciorel Daca perioada deplasarii in spatiul intracomunitar depaseste 7 zile si ajunge la 90 zile calendaristice consecutive cum se calculeaza diurna si daca este ... (vezi toată discuția)