avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... CONTESTATIE HANDICAP
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

CONTESTATIE HANDICAP

Buna ziua,ma numesc Nicoleta am o fata cu handicap care a implinit 18 ani in 14.09.2014 (pana la varsta de 18 ani a avut gr.I handicap GRAV-cu insotitor).Am fost cu ea la comisia adulti Bacau,(in sala am stat aprox.2 minute-cat a scris doamna de acolo- dupa care a ridicat ochii,a intrebat fata unde invata si a spus sa mergem acasa ca primim certificatul prin posta).Dupa 2 saptamani am primit certificatul cu gr.II -fara insotitor. Am facut contestatie, iar dupa 3 luni primesc acasa o DECIZIE prin care se RESPINGE contestatia . Mentionez ca fata are diagnosticul "parapareza spastica", "sechele encefalopatie", "crize comitiale" si nu MERGE SINGURA (doar cu ajutor). Ea depinde total de cineva,in primul rand ca nu merge singura,iar in al doilea rand face crize cu pierderea totala a cunostintei si unele lucruri nu si le mai aminteste dupa criza.Va rog din suflet,cine ma poate ajuta cu un sfat unde sa ma duc si ce sa mai fac in legatura cu obtinerea gr.I .
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:27, 3 Februarie 2015
Incadrarea sau respingerea incadrarii in grad si tip de handicap ,pot fi contestate de titulari in termen de 30 de zile de la comunicare la Comisia Superioara de evaluare a persoanelor adulte cu handicap.
Contestatiile se depun si se inregistreaza la secretariatul Comisiei de evaluare care a eliberat documentul; aceasta va transmite contestatia si dosarul persoanei Comisiei Superioare.
Contestatiile se solutioneaza prin decizie emisa de Comisia Superioara in termen de 45 de zile lucratoare de la data inregistrarii
Formulati contestatie oficiala la comisia superioara de expertiza medicala persoane cu handicap
In cazul in care si comisia superioara de expertiza medicala comunica solutie defavorabila,puteti formula actiune in justitie la sectia contencios administrativ si fiscal responsabila domiciliului dvs
COMISIA SUPERIOARÃ DE EVALUARE A PERSOANELOR CU HANDICAP

Telefon:021- 3226303; 021- 3226304
AUTORITATEA NAŢIONALÃ PENTRU PERSOANELE CU HANDICAP

Telefon: 021-2125438, 2125439, 2125440 int. 109

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor la contestatie decizie incadrare grad de handicap gabrielgheorghe gabrielgheorghe Buna ziua, Daca certificatul de incadrare in grad de handicap nu a fost contestat in termen de 30 de zile de la comunicare, unde si cum mai putem depune ... (vezi toată discuția)
Cum se poate schimba gradul de handicap? majoritar majoritar Sant o persoana cu dizabilitati grad accentuat,cunosc persoane care au acceiasi boala dar nu sufera de acceleasi probleme ca si mine si sunt incadrate in ... (vezi toată discuția)
Insotitor persoana cu handicap sophyca sophyca Buna ziua Am pe tatal meu care are un II de care inca se ocupa cineva imputernicit, normal ca nu mai merge ca atunci cand era el, problema este ca acum in ... (vezi toată discuția)