Conf.Legii 76/2002 actualizata ,art.45, alin.3 , repunerea in plata , insemneaza completarea lunilor(pana la 12 ) ramase conf.dosarului intocmit aflat in evidenta AJOFM , de altfel notiunea de suspendare ce presupune?
Contractul de munca incheiat pe perioada determinata , de exemplu o luna de zile , ar putea da nastere unei noi perioade de somaj (respectiv 12 luni) , in cazul in care s-a expirat o prima perioada de somaj de 12 luni.
Ce intelegeti prin salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata ,de exemplu, pentru o persoana cu studii superioare a carui salariu minim brut pe tara este de 1200 lei ?Va multumesc!
1. Daca in timp ce sunteti in somaj incheiati un CIM pe perioada determinata, vi se suspenda perioada de somaj si indemnizatia aferenta pe perioada CIM.
2. Dupa expirarea CIM se reia perioada de somaj si indemnizatia aferenta pana la expirarea perioadei initiale de somaj.
3. Salariul de baza minim brut pe tara este de 600 lei.
4. O persoana cu studii superioare nu beneficiaza de drept de un salariu minim de 1200 lei; depinde daca postul ocupat cere studii superioare.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Somaj dupa master
madllen_20
buna seara. am si eu o intrebare: am terminat facultatea in 2008 si masterul pe 12 feb 2010. in acest timp am luat pensie de urmas, dar acum trebuie sa o ... (vezi toată discuția)
Modificare salariu ???
jax
Am absolvit facultatea (4 ani,zi,studii superioare) in iulie 2008 si din octombrie 2008 m-am angajat,beneficiind de subventie (2 x salariu minim = 2 x 540lei = ... (vezi toată discuția)