avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire pe bursa privata
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire pe bursa privata

Se poate pune poprire pe bursa privata primita de un student de la o societate comerciala?

Cel mai recent răspuns: Cabinet Avocat Anda Belea , Avocat 15:19, 5 Februarie 2015
Art. 780 - Obiectul popririi
(1) Sunt supuse urmăririi silite prin poprire sumele de bani, titlurile de valoare sau alte bunuri mobile incorporale urmăribile datorate debitorului ori deținute în numele său de o a treia persoană sau pe care aceasta din urmă i le va datora în viitor, în temeiul unor raporturi juridice existente. De asemenea, în condițiile art. 732 alin. (1), pot fi poprite și bunurile mobile corporale ale debitorului deținute de un terț în numele său.
(2) În cazul popririi sumelor de bani din conturile bancare, pot face obiectul urmăririi silite prin poprire atât soldul creditor al acestor conturi, cât și încasările viitoare, cu respectarea limitelor prevăzute la art. 728, dacă este cazul.
(3) Poprirea se poate înființa și asupra sumelor sau bunurilor mobile incorporale pe care creditorul le datorează debitorului, dacă ambele creanțe sunt certe și lichide.
(4) Se va putea popri și creanța cu termen ori sub condiție. În acest caz, poprirea nu va putea fi executată decât după ajungerea la termen ori de la data îndeplinirii condiției.
(5) Nu sunt supuse executării silite prin poprire:
a) sumele care sunt destinate unei afectațiuni speciale prevăzute de lege și asupra cărora debitorul este lipsit de dreptul de dispoziție;
b) sumele reprezentând credite nerambursabile ori finanțări primite de la instituții sau organizații naționale și internaționale pentru derularea unor programe ori proiecte;
c) sumele aferente plății drepturilor salariale viitoare, pe o perioadă de 3 luni de la data înființării popririi. Atunci când asupra aceluiași cont sunt înființate mai multe popriri, termenul de 3 luni în care se pot efectua plăți aferente drepturilor salariale viitoare se calculează o singură dată de la momentul înființării primei popriri.

Nu inteleg un raspuns din acest citat de lege pe care il citisem oricum. Cum ramane cu acest articol: "ART. 780 din noul Cod de procedura civila

(7) Alocatiile de stat si indemnizatiile pentru copii, ajutoarele pentru ingrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate in caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum si orice alte asemenea indemnizatii cu destinatie speciala, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmarite pentru niciun fel de datorii."
Dvs nu va incadrati, nu aveti o bursa de studii acordata de stat ci una privata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar Kjancsy Kjancsy vreau sa aflu daca popr ire pe salar se aplica si la alte venituri ?? Multumesc !! (vezi toată discuția)
Blocare conturi razvan22 razvan22 buna seara mama are o datorie in valoare de 2000 ron iar acum 6 luni a primit de la un executor judecatoresc poprire pe toate conturile de la toate bancile ea ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar Vata ion Vata ion Bună ziua. Am primit înștiințare ca a fost pusa poprire pe contul bancar. Ma puteți lămuri va rog de ce au fost retrase toate sumele din cont atâta timp ... (vezi toată discuția)