avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer dosar succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer dosar succesoral

Buna ziua,
as dori sa stiu daca este posibil transferul unui dosar succesoral de la un notar la alt notar de pe raza aceleiasi judecatorii? Am nevoie sa se emita un supliment la certificatul initial si ne-am hotarat sa lucram cu alt notar. Primul notar poate refuza transferul?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: manona_1511 , utilizator 14:54, 6 Februarie 2015
de regula stiu ca se face succesiunea la un singur notar, nu am intalnit sa accepte un alt notar sa preia dosarul( legal nu stiu daca e posibil).
Am intalnit exemplul: deschidere succesiune pe anumite bunuri, cand s-a dorit completrea masei succesorale am mers la alt notar(ca martor) si in clipa cand a aflat ca am deschis initial dosarul la alt notar ne-a pus actele in brate si pe usa cu noi.
Citez din materiale gasite pe internet:

"In prezent, dacă în cadrul procedurii succesorale se reclamă de părţile interesate ca dosarul să se transfere de la notarul public competent, mai întâi sesizat, la un alt notar public din aceeaşi circumscripţie, care are aceeaşi competenţă teritorială, în baza caracterului graţios al procedurii succesorale notariale cererea poate fi admisă.
Sub acest aspect, Camera Notarilor Publici Bucureşti are meritul de a fi stabilit, încă din anul 2004, o reglementare, prin norme interne care nu contravin dispoziţiilor legale în materie, o procedură de transfer, al dosarului succesoral de la un notar anterior sesizat la un alt notar public agreat de părţi."

Dar probabil trebuie obligatoriu ca notarul initial sesizat sa-si dea acordul, iar in cazul in care acesta refuza pur si simplu, transferul nu se poate realiza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire - continuare libra_y2005 libra_y2005 Tatal meu a decedat acum ceva timp. În urma cu 2 ani am facut dezbaterea masei succesorale partială, doar pentru autoturism. Acum doresc sa fac si restul. ... (vezi toată discuția)
Notar succesiune mariusbutusina mariusbutusina Buna ziua, Sotia mea a fost la un notar pentru a demara procedurile de succesiune dupa tatal decedat in 2009. In urma demararii procedurilor, notarul i-a spus ... (vezi toată discuția)
Schimbare notar Mircea400 Mircea400 Buna ziua. Mama mea vrea sa faca o dezbatere de mostenire. Am fost impreuna la un notar public, ales de noi si acolo am aflat ca nu putem face formele legale ... (vezi toată discuția)