avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Vanzare baze de date link-uri
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Vanzare baze de date link-uri

Buna ziua,

vreaui si eu sa intreb urmatorul aspect:

pe Facebook exista anumite persoane care promoveaza diverse activitati aducatoare de venituri, sau fac activitate de publicitate si reclama pentru persoane fizice sau companii. acestia activeaza pe asa numitele grupuri de facebook ( pagini in interiorul facebook unde un grup mai mare sau mai mic de oameni interactioneaza unii cu altii cu discutii , filme sau imagini pe o tema centrala a grupului)

Intrebarea mea : rdte legal sa faci o baza de date care sa contina linkurile catre aceste grupuri de facebook de interes si apoi sa o vinzi pe internet celor interesati de promovarea unui produs sau serviciu?

din cate stiu bazele de date cu emailuri sau numere de telefon sunt ilegale sa fie vandute ca sunt date personale , dar aici e doar o munca facuta pt cineva care nu are timp adresa respectiva fiind publica .

sperand ca ati inteles intrebarea mea, astept un raspuns pt ca sunt curios daca persoanele care se ocupa cu asa ceva sunt in legalitate.
Cel mai recent răspuns: PlanReorganizare , utilizator 18:42, 6 Februarie 2015
Consider ca legal este ca toate persoanele aflate in baza sa isi dea acordul ca datele lor personale sa fie prelucrate de o alta institutie cu o alta identitate. E ca si cum ma abonez la Cosmote dupa care ma trezesc abonat la Vodafon, fara a fi intrebat. Asa ceva nu se poate, nu e firesc fara aprobarea abonatului ori fara ca acesta sa fie instiintat in prealabil despre aceasta.
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
Justitiarul711, utilizator
nu cred ca m-am facut inteles si nu stiu cum sa fac sa vin cu detalii suplimentare astfel incat sa imi puteti intelege intrebarea. o sa incerc astfel :

persoana x e interesata de reclama dar nu are timp sa caute unde e mai usor si mai ieftin si apeleaza la persoana y care ii da o lista "de-a gata" cu adrese unde sa intre si sa posteze,
membrii de pe facebook prin faptul ca apartin unui grup accepta autmat schimbul de mesaje intre participantii la discutie , nefiind nevoie de datele lor personale aceste adrese , grupuri fiind publice.

sa spunem ca in realitate asta s-ar traduce prin : uite lista cu locuri in oras in care poti lipi gratuit afise ( pt ca nu ai timp sa te ocupi tu sa le cauti ti le-am gasit eu ) si intrebarea e daca in realitate tranzactionarea acestui serviciu este legal, pe facebook este la fel ?
Nu vad nici o problema in asta. Practic, unii sunt ca un "motor de cautare" pentru cei care nu au timp, nu pun la dispozitie o baza de datecu date personale, doar spun unde pot fi gasite persoane/firme cu interese comune, vizibile intr-un spatiu public, fie el si virtual.
Pe de alta parte, "legalitatea" persoanelor si a incasarii banilor e discutabila, daca intelegeti ce vreau sa spun....
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2015
PlanReorganizare, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lista de plata + gdpr Mytro Mytro Buna ziua, La una din asociatiile de proprietati, bloc nou cu mai multi tineri, exista un grup inchis dr facebook unde postam si lista de plata fara numele ... (vezi toată discuția)
Se pot cere date personale de identificare pe facebook? asociatia ... PaulHu PaulHu Se pot cere date personale de identificare pe facebook? Asociatia de proprietari din care fac parte are un grup pe facebook si pentru a intra in el solicita ... (vezi toată discuția)
Listele cu numele locatarilor: publicate pe internet trope_doi trope_doi Constat ca foarte multe asociatii de proprietari au site-uri pe care publica si listele care se afiseaza, de regula, in locul unde pot fi consultate de cei ... (vezi toată discuția)