avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Contestarea unei hotarari a Consiliului National ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii

Va rog sa-mi precizati daca la contestarea unei hotarari a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii trebuie sau nu trebuie sa se formuleze plangere prealabila. Mentionez ca la art. 20 alin. 9 si 10 din OG 137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare se arata ca, Hotararea Colegiului director poate fi atacata la instanta de contencios administrativ, potrivit legi si ca,
Hotararile emise potrivit prevederilor alin. (2) si care nu sunt atacate in termenul de 15 zile constituie de drept titlu executoriu.
In aceste conditii, e greu de inteles daca este sau nu este nevoie de plangere prealabila. Conform Legii 554/2004 a contenciosului administrativ este nevoie de plangere prealabila insa pentru a raspunde la plangere prealabila autoritatea emitenta a actului contestat are 30 de zile. Insa in OG 137/2000 se vorbeste de 15 zile in care pot fi atacate hotararile.
Daca, contest fara plangere prealabila, instanta poate respinge actiunea in baza exceptiei lipsei plangerii prealabile. Daca fac plangere prealabila, oricum nu-mi vor raspunde in 15 zile, pentru ca potrivit Legii 554/2004 au 30 de zile pentru a raspunde. Daca introduc actiunea inainte de a mi se raspunde la plangerea prealabila, instanta poate respinge actiunea ca fiind prematura.
In concluzie, care considerati ca este modalitatea de a contesta o hotarare a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii? va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ionescupasat , utilizator 09:26, 10 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anularea unui act administrativ teodorescusandu teodorescusandu Un Consiliu Local a emis doua hotariri in care unele dintre articole au fost declarate de catre CNCD(Consiliul National pt Combaterea Discriminarii)ca fiind ... (vezi toată discuția)
Contencios administrstiv. caut avocat cu experienta emilia ionescu emilia ionescu Care este procedura de chemare in contencios administrativ a Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii pentru refuzul tacit de cetcetare a dosarului ... (vezi toată discuția)
Cale de atac împotriva unei hotãrâri emisã de consiliul naþional pentru combaterea discriminãrii. machis machis Printr-o hotărâre a Consiliului Naţional pentru Combaterea discriminării unitatea noastră cu sediul în Bistriţa a fost amendată cu suma de 5000 lei. ... (vezi toată discuția)