avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Salarizarea personalului contractual din administratia ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Salarizarea personalului contractual din administratia publica dupa finalizarea studiilor superioare

In prezent sunt incadrat ca referent I la o primarie din mediul rural compartimentul contabilitate studii medii.
In iulie voi absolvi Facultatea de Management Financiar Contabil.
Cum voi fi platit dupa obtinerea licentei? Comform Ordonantei 10/2008 (daca mai este in vigoare) ar trebui sa fiu platit cu S(studii superioare) +20%.
Mentionez ca voi absolvi o facultate de 3 ani 180 credite care comform Legii 288/2004 inseamna studii superioare nu SSD(studii de scurta durata) sau cel putin asa am inteles eu.
OUG nr. 41/2009 privind unele masuri in domeniul salarizarii personalului din sectorul bugetar pentru perioada mai-decembrie 2009 prelungeşte aplicarea până la 31 decembrie 2009 a prevederilor din ORDONANŢA nr.10 din 30 ianuarie 2008
privind nivelul salariilor de bază şi al altor drepturi ale personalului bugetar salarizat
Pentru a fi platit pe un post cu studii superioare, dupa obtinerea licentei, trebuie sa existe in organigrama postul respectiv. De regula, potrivit OG 10/2008 se transforma postul cu studii medii in post cu studii superioare.
Multumesc mult pentru raspunsul competent (nu stiam continutul OUG 41/2009).
Nu sunt lamurit totusi cu cei 20%. Se va acorda la salariul cel nou un spor de 20% sau salariul de baza din grila de salarizare va fi marit cu 20%.
Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.

Prin urmare, la salariul corespunzator studiilor absolvite se va adauga 20% din salariul de baza avut.
geutul a scris:

Nu sunt lamurit totusi cu cei 20%. Se va acorda la salariul cel nou un spor de 20% sau salariul de baza din grila de salarizare va fi marit cu 20%.


OG nr.10/2008 prevede:
Art. 8. - Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.

Deci, trebuie sa vi se asigure o crestere - atentie! - cu pana la 20% a salariului de baza avut, nu de 20%...cu incararea in grila de salarizare a postului cu studii superioare.
Art. 7. - (1) Promovarea personalului contractual in anul 2008, in conditiile legii, se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmeaza sa fie promovata persoana, cu exceptia persoanelor incadrate pe posturi unice, prevazute in statul de functii, cu incadrarea in nivelul alocatiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.

Nu inteleg ce inseamna ,,posturi unice". Eu sunt incadrat la o primarie pe postul de referent inspector I.Este singurul post de acest fel. Ceilalti colegi sunt referenti inspectori IA si sunt functionari publici. Eu sunt singurul contractual. Mai este nevoie de transformarea postului in organigrama dupa terminarea studiilor superioare? In prezent postul respectiv este prins SSD.

Alte discuții în legătură

Drepturi salariale mirela_scurtu mirela_scurtu buna seara, as dorii sa ma sfatuiti si pe mine referitor la o problema: lucrez intr-o institutie de stat din data de 16.12.2002, in aceeasi structura de atunci ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)
Acordare majorare salar personal contractual chifor_lia chifor_lia am absolvit facultatea in iulie 2008,sunt angajata in domeniul bugetar,personal contractual,referent IA.Am depus cerere de majorare salar si adeverinta de ... (vezi toată discuția)