avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda platita alt administrator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda platita alt administrator

Buna seara,

as dori parerea Dvs in urmatoarea problema.In urma cu un an am imputernicit o persoana ca administrator (cu procura notariala) sa se ocupe de un restaurant. La restaurant a fost un control inopinant de la ITM si a fost gasita o persoana (chemata la munca de persoana imputernicita ca administrator). S-a intocmit proces-verbal, amenda de 10.000 lei. Procesul verbal s-a contestat in instanta de care administrator. In fata instantei acesta a declarat ca persoana a fost chemata la munca datorita programului aglomerat etc. Initial s-a castigat procesul, dar ITM a facut recurs si a castigat. Acum persoana nu mai este administrator, administrator -asociat unic sunt eu. De doua zile am primit sentinta definitiva si bineinteles ca va trebui sa platesc si amenda. As dori sa dau in judecata administratorul si sa imi plateasca cval amenzii pentru ca amenda a fost primita din culpa sa. Este posibil sau altfel spus as avea sanse de castig ? Am nevoie neaparat de avocat sau pot atasa la pretentiile mele procura notariala, actul de control, intampinarea facuta pentru contestarea pv ? Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:24, 10 Februarie 2015
alinaprisecaru a scris:

Este posibil sau altfel spus as avea sanse de castig ? Am nevoie neaparat de avocat sau pot atasa la pretentiile mele procura notariala, actul de control, intampinarea facuta pentru contestarea pv ? Multumesc anticipat !


Da este posibil se numeste actiune in raspundere contractuala (in baza contractului de mandat), in temeiul careia solicitati despagubirile necesare (inclusiv cheltuiala cu avocatul care va reprezinta). Nu aveti nevoie de avocat daca stiti sa scrieti, dar ..e recomandat.
Va multumesc frumos pentru raspuns ! Nu am contract de mandat, ci doar procura notariala. Asa mi-a indicat notarul la care am fost atunci cand am numit persoana. E suficient ?
Este la limita suficientului ca sa zic asa, pentru ca daca nu exista clauzele exacte si sanctiunile prevazute de parti pentru nerespectarea clauzelor, atunci acestea vor trebui interpretate in lumina codului civil si a intelepciunii judecatorului, fapt pentru care solutia este la "mila hazardului" oarecum. Deci nu aveti temei conventional clar. In plus, conteaza daca mandatul al fost cu titlu oneros sau nu, iarasi ..un element care produce efecte diferite asupra raportului juridic dintre mandant si mandatar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura negrila negrila administratorul a doua societatii comerciale a facut o procura notariala catre o persoana fizica(angajata pe una din societati) pentru a administra ambele ... (vezi toată discuția)
Delegatie avocat prezenta la mediere Ramona24 Ramona24 Buna ziua, Pot sa accept delegatia avocatului pentru clientul lui d e a-l reprezenta la mediere (doasarul nu e pe rol) avand in vedere faptul ca ... (vezi toată discuția)
Inchiriere pe baza de procura Iuliana Bobica Iuliana Bobica Pot incheia un contract de inchiriere imobil pe o durata mai mare decat cea specificata prin procura de administrare (respectiv 3 ani). (vezi toată discuția)