avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Actiune plati compensatorii - societate in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Actiune plati compensatorii - societate in insolventa

Buna seara. Daca introduc o actiune pentru plata sumelor compensatorii si societatea este in insolventa si i s-a aprobat planul de reorganizare, actiunea mea nu va fi suspendata?
Cel mai recent răspuns: magnum88 , utilizator 20:25, 16 Februarie 2015
Legea 85/2014
Art. 75. - (1) De la data deschiderii procedurii se suspenda de drept toate actiunile judiciare, extrajudiciare sau masurile de executare silita pentru realizarea creantelor asupra averii debitorului. Valorificarea drepturilor acestora se poate face numai in cadrul procedurii insolventei, prin depunerea cererilor de admitere a creantelor. Repunerea pe rol a acestora este posibila doar in cazul desfiintarii hotararii de deschidere a procedurii, a revocarii incheierii de deschidere a procedurii sau in cazul inchiderii procedurii in conditiile art. 178. in cazul in care hotararea de deschidere a procedurii este desfiintata sau, dupa caz, revocata, actiunile judiciare sau extrajudiciare pentru realizarea creantelor asupra averii debitorului pot fi repuse pe rol, iar masurile de executare silita pot fi reluate. La data ramanerii definitive a hotararii de deschidere a procedurii, atat actiunea judiciara sau extrajudiciara, cat si executarile silite suspendate inceteaza.
.....

Este posibil ca societatea respectivă aflata în faza de reorganizare să scape cu succes din procedura de insolvenţă.

Pai si eu trebuie sa astept sa iasa din insolventa? Nu mai merge sa fac cerere de admitere a creantei ?
Imi raspunde cineva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa ... juridic.answer juridic.answer Buna ziua! Daca o firma a intrat in faliment, poate fi supusa executarii silite? Daca nu, care este temeiul legal? (vezi toată discuția)
Art.7 directiva 2003/88 ce mark57 mark57 Din anul 2012,luna mai, până în 01.08.2013,am fost în incapacitate de muncă,iar din 01.09.2013 am fost pensionat pe caz de boală.Atât în 2012,cât și ... (vezi toată discuția)
Garanție nerestituita RespectamLegea RespectamLegea Buna tuturor, conform legii gestionarului știu că angajatorul este obligat să deschidă un cont in numele angajatului in care se virează reținerile ... (vezi toată discuția)