avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consultanta KRUK
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consultanta KRUK

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati sa elucidez o problema legata de KRUK INTERNATIONAL. Am avut un credit la BCR in valoare de 19000 lei. Dupa ce am platit 17500 lei, pentru intarzierea platii creditul a fost vandut la KRUK INTERNATIONAL. Acestia mi-au trimis un angajament de plata in 2010 in valoare de 19900 lei, ultima rata fiind in ianuarie 2015. In 2013 nu am platit 4 rate din motive financiare. Pana in februarie 2015 am platit catre KRUK 18700 LEI. In februarie 2015 i-am contactat telefonic pe cei de la Kruk, sa imi comunice diferenta de plata cu eventualele penalitati.
Acum, acestia spun ca angajamentul de plata a cazut in 2013 cand am avut cele 4 rate intarziate si trebuie sa semnez alt angajament nou in valoare de 19000 lei (suma initiala practic).
Este legal sa nu se ia in calcul platile facute in tot acest timp 2010-2015(18700 lei)? Eu detin chitantele de plata pe intreaga perioada.
Va rog sa ma sfatuiti ce este de facut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cabinet de avocat Cerpaz Elena , Avocat 12:15, 28 Octombrie 2015
toate sumele avansate catre acestia pentru plata creditului trebuie luate in considerare indiferent daca le-ati facut cu inatrziere, peste termenele scadente stabilite in angajamentul de plata.
Tinand cont de suma din angajamentul de plata pe care mi l-au trimis in 2010 si de suma pe care le-am platit-o pana in prezent, ar rezulta faptul ca a mai ramas de plata 1200 lei, suma pe care o voi achita in urmatoarele 3 rate, ajungand astfel sa restitui intreaga suma datorata catre Kruk. Din momentul respectiv care va fi procedura ce trebuie urmata in vederea incheierii acestui angajament cu Kruk International? Inca o data specific faptul ca ei sustin, ca acel angajament a cazut datorita celor 4 rate intarziate, si deci in consecinta nu vor dori sa incheiem amiabil acest contract. Va multumesc.
ce ati rezolvat cu kruk am o problema similara si nustiu cum sa procedez
Aveti mare atentie ce semnati!!! Sa nu va angajati sa platiti mai mult decat avea dreptul sa incaseze Kruk in temeiul primului angajament. Un nou angajament semnat este o recunoastere a dvs ca datorati aceasta noua suma catre Kruk. Daca nu sunteti 100% lamurit ce vrea Kruk de la dvs si daca credeti ca vor sa incaseze mai multe decat li se cuvine (ceea ce si pare a fi din ce ati relatat) contactati un avocat specializat pe clause abusive in contracte de credit. Toate cele bune

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit cesionat romanescumaria romanescumaria Buna ziua.In anul 2008 am contractat un credit de nevoi personale in valoare de 23000 de lei si in 2009 unul la fel in valoare de 9000 de lei de la CEC ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta aferenta unui contract de credit neachitat cimpeancecilia cimpeancecilia Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, indrumari legale cu privire la achitarea unui contract de credit pentru care sunt presata de KRUK Romania SRL - ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma. Ileanaa Ileanaa Va rog ajutati-ma . Am facut greseala sa semnez cu kruk in 2010 , dupa ce bcr.u mi-a vandut creditul , unde am avut 1 luna restanta , am achitat la bcr din ... (vezi toată discuția)