avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Interpretare sentinta-anulare permis si termen ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Interpretare sentinta-anulare permis si termen redobandire

buna ziua in primul rand
mi s-a luat permisul pentru alcool si dupa o lunga perioada mi s-a dat sentinta definitiva insa nu prea stiu ce inseamna
am inteles cum sta treaba cu amenda insa sunt curios in principal cum ramane cu permisul anulat sau suspendat si cand o sa il pot recupera, eventual cand o sa mai pot da iar de scoala de soferi

aceasta este sentinta

Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Sentinţa penală nr.93 În baza art. 375 alin 2 C.p.p. admite cererea formulată de inculpatul Boian Lucian Emil privind judecarea sa prin procedura prev. de art. 377 C.p.p. În baza art. 336 alin. 1 din C.pen., cu aplic. art. 396 alin.10 C.p.p., condamnă inculpatul Boian Lucian Emil la o pedeapsă de 1500 lei amendă penală reprezentând 150 zile-amendă în cuantum de 10 lei ziua. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 63 C.pen. În baza art. 274 alin.1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.02.2015.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 23:11, 25 Februarie 2015
In primul rand, trebuie sa ramana definitiva hotararea.
Daca ramane definitiva in forma prezentata de dvs, permisul se va anula si va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, dupa ce vor trece 6 luni de la data executării pedepsei amenzii.
As mai adauga, ca aveti obligatia sa achitati amenda penala in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare si sa depuneti recipisa de plata integrala a acesteia la instanta de executare.
Din momentul achitarii amenzii penale va incepe sa curga termenul de 6 luni, dupa care va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii.
In situatia in care va aflati in imposibilitatea achitarii acesteia in termenul aratat ( de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare), aveti posibilitatea sa solicitati instantei de executare esalonarea platii acesteia, esalonare care se poate dispune pe o perioada de maxim 2 ani.
Nu este necesar sa mai urmati cursurile unei scoli de soferi.
Pentru mai multe detalii lecurati aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
sa inteleg ca se pune termenul de 6 luni de la data platii amenzii?nu de cand este sentinta?
Exact, de atunci se considera executata.
multumesc frumos pentru raspunsuri chiar nu am cunostiinte de genul si fara bani nu te baga nimeni in seama
de platit unde se plateste amenda?momentan nu mi-a venit nimic acasa nici o hartie

Alte discuții în legătură

Permis de conducere -amenda penala cosmin0686 cosmin0686 Sal. anu trecut mi-a fost ridicat permisul ptr. alcool 1,10 % la probele biologice ,dupa un an m-am prezentat la judecatorie si am primit urmatorul ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat pentru conducerea sub influenta alcoolului! Adryana18 Adryana18 Buna ziua, O cunostinta a primit o comunicare hotarare penala, mai exact cea de mai jos: În baza art. 336 alin. 1 C.p. cu apl. art. 396 alin. 1,2 şi 10 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact ... laubv laubv Buna ziua, Imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact condamnarea de mai jos si ce atrage? Va multumesc enorm pentru timpul acordat. Tip ... (vezi toată discuția)