buna ziua in primul rand
mi s-a luat permisul pentru alcool si dupa o lunga perioada mi s-a dat sentinta definitiva insa nu prea stiu ce inseamna
am inteles cum sta treaba cu amenda insa sunt curios in principal cum ramane cu permisul anulat sau suspendat si cand o sa il pot recupera, eventual cand o sa mai pot da iar de scoala de soferi
aceasta este sentinta
Tip solutie: Condamnare
Solutia pe scurt: Sentinţa penală nr.93 În baza art. 375 alin 2 C.p.p. admite cererea formulată de inculpatul Boian Lucian Emil privind judecarea sa prin procedura prev. de art. 377 C.p.p. În baza art. 336 alin. 1 din C.pen., cu aplic. art. 396 alin.10 C.p.p., condamnă inculpatul Boian Lucian Emil la o pedeapsă de 1500 lei amendă penală reprezentând 150 zile-amendă în cuantum de 10 lei ziua. Atrage atenţia inculpatului asupra disp. art. 63 C.pen. În baza art. 274 alin.1 C.proc.pen. obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 12.02.2015.
Amenda penala se achita la Administratia financiara de domciliu.
Fireste ca nu ati primit pentru ca hotararea dvs. nu este definitiva.
Deocamdata urmeaza sa primiti minuta, iar de la comunicarea minutei curge termenul de apel.
Daca nu se formuleaza apel, atunci hotararea va ramane definitiva.
intr-adevar mi-a venit minuta acasa
multumesc frumos pentru raspunsuri
si cheltuielile de judecata si amenda se platesc la Administratia financiara sa inteleg?
ma pot prezenta cu minuta sau o sa imi vina dupa 10 zile hotararea definitiva cu care pot sa ma duc sa platesc?
1.Da, cheltuielile judiciare se achita tot la Administratia financiara .
2.Nu, nu va puteti prezenta cu minuta pentru ca minuta arata ceea ce a dispus instanta dar nu si daca hotararea este definitiva .
3.Hotararea nu o sa o primiti dupa 10 zile, pentru ca termenul de redactare este de 30 de zile de la pronuntare si apoi se comunica partilor.
Dupa cumunicarea hotararii aveti posibilitatea sa solicitati instantei legalizarea acesteia, formuland o cerere adresata presedintelui instantei si anexand o taxa de timbru de 5.lei.
Dupa ramanarea definitiva a hotararii veti primi de la Biroul de executari penale o instiintare de plata si termenul in care trebuie sa achitati.