avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Izolatie termica casa si schimbarea acoperisului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Izolatie termica casa si schimbarea acoperisului

Buna ziua, sunt copropietara unei case( 2 nivele) amplasate intr-o zona istorica a orasului Brasov, as dori sa o izolez terimic exterior si sa-i schimb acoperisul iar cu aceasta ocazie sa construiesc o mansarda. Din pacate relatiile cu vecina din partea stanga a casei nu sunt unele foarte bune si nu cred ca imi va permite accesul pe propietatea ei ca sa pun schelele. Mentionez ca partea dinspre vecina in cauza este cea mai degradata si este in caramida, nici macar tencuiala...si asta pentru ca in 1969 cand s-a construit etajul nu l-a lasat pe bunicul meu sa intre si sa o tencuiasca. Vecina are si vreo trei copaci plantati foarte aproape de peretele cu pricina, copaci care tin umezeala si umbra vara, iar cand bate vantul se misca crengile exact pe perete si se aude un zgomot staniu. Am vreo sansa sa fac izolatia daca ea nu imi va permite accesul, este cumva obligata ? Casa chiar se degradeaza iar de facutrile de gaz nu mai vorbesc...Eu vreau sa fac totul cu acte in regula si cu o firma specializata. Exista vreo lege prin care ea sa fie obligata sa mi permita accesul pe proprietatea ei daca mie mi se degradeaza casa si nu am pe unde sa intru ca sa o repar ?
Daca o sa obtin atutorizatie pentru schimbare acoperis si mansardare, vecina in cauza ar putea sa se opuna cu ceva ?

Proprietari > parter : bunica 90 ani, eu si mama
> etaj : mama si eu,
>apartamentele fiind dezmembrate.

Am nevoie de acordul tuturor propietarilor pentru executarea lucrarilor ?

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
AntoniaNeagu, utilizator
Cel mai recent răspuns: FANICA AURICA , Expert judiciar 22:34, 20 Februarie 2015
Aveti nevoie de acordul notarial al vecinei. Din relatarile dv. inteleg ca nu il veti obtine. Singura solutie este sa va adresati instantei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Izolatie termica spre vecini nccncc nccncc Buna ziua. Locuim la casa (in Ploiesti). Am inceput lucrarile de reabilitare termica si vecina spre care e spatele casei noastre nu e de acord sa izolam casa ... (vezi toată discuția)
Constructie fara respectare proiect , prejudiciu creat de schela si amenintare cu bataia DUMITRU_80 DUMITRU_80 Buna seara. In Septembrie 2019 vecinul mamei mele a solicitat sa ii dea o declaratie notariala pentru a primi autorizatie de demolare casa. Mama a foat de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ma confrunt cu urmatoarea problema. anul trecut, in ... hadria1976 hadria1976 Buna ziua! Ma confrunt cu urmatoarea problema. Anul trecut, in nov 2021 am cumparat un apartament la etajul 4 din 10 cu fatada izolata in proportie de 75%. ... (vezi toată discuția)